2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Devlet Hastanesi'ne ek bina

Kocaeli Devlet Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı'na sunduğu ek bina projesi onaylandı. 

Kocaeli Devlet Hastanesi tarafından Sağlık Bakanlığı'na sunulan ve polikinlik binasının tadilatı ile 2 katlı ek bina yapımını içeren proje bakanlık tarafından onaylandı. Yeni yapılacak olan ek binanın 15 milyon YTL'ye mal olacağı tahmin edilirken, bunun 5 milyon YTL civarındaki bölümünün Kocaeli Devlet Hastanesi döner sermaye gelirlerinden karşılanacağı, diğer 10 milyon YTL'lik bölümünün ise Sağlık Bakanlığı tarafından karşılancağı öğrenildi. 

Hastanesi Baş Hekimi Şenol Ergüner, "Böyle bir projeyi Sağlık Bakanlığı'na sunduk, bakanlığın onayı ile polikinlik binasının tadilatı ve ek bina inşaatı ihale edilerek, 2009 yılında yapımına başlanabileceğini tahmin ediyoruz. Ancak bu proje ile birlikte bakanlığımıza başka bir proje de sunuduk, bu proje ise tüm binaların yıkılıp yeni yapılacak olan 5 - 6 katlı bir binada toplanması yönünde. Bu proje yaklaşık 20 milyon YTL masraf edilerek yapılabiliyor, ancak bize göre bu projenin yapımı daha avantajlı. Günde 2500 hasta tedavi eden bir hastane olarak bu projelerin hastanemizi önemli ölçüde rahatlatacağına inanıyorum." dedi. 

Günde ayakta 2500 hasta tedavi edilen ve 40 - 50 civarında ameliyat gerçekleştirilen hastanenin yataklı hastalardaki yoğunluk oranının yüzde 80 civarında olduğu ve bu oranın kış aylarında yüzde 90'lara kadar çıkabildiği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 17:10:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?