2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Devlet sahte doktor atadı!

Sağlık Bakanlığı'nın sahte doktorluk yaptığı için gözaltına alınan bir kişiyi acil servise atadığı ortaya çıktı.

Skandal ortaya çıktıktan sonra Gebze ilçesi 2 nolu 112 acil istasyonunda görev yapan tıp fakültesi 4. sınıftan terk sahte doktor Serkant Ş. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zaman Gazetesi'nde yer alan habere göre, 2000 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi adına kendi üzerine düzenlediği sahte diploma ile İstanbul başta olmak üzere birçok ilde özel hastanelerde doktorluk yaptığı ortaya çıkan Serkant Ş., 1 yıl önce Sağlık Bakanlığı'na müracaat ederek atamasını istedi. Sağlık Bakanlığı bunun üzerine Serkant Ş. isimli sahte doktoru Gebze ilçesi 2 nolu 112 acil istasyonunda görevlendirdi. 1 yıldır Gebze ilçesinde görev yapan sahte doktorun foyası ihbar üzerine ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı müfettişleri ve Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü'nün ortak çalışmaları sonucu Serkant Ş.'nin sahte doktorluk diploması düzenlediği ortaya çıktı. Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Serkant Ş. sahte evrak tanzim etmek, kamu kurumunu zincirleme dolandırmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Hasan Aydınlık konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bakanlığın ataması sonucu söz konusu kişi Gebze ilçesindeki 2 nolu 112 acil istasyonunda çalışmaya başladı. Devlet kurumunda çalışmadan önce özel hastanelerde de sahte diploma ile çalıştığını, gerçek ortaya çıkınca öğrenmiş bulunuyoruz. Hakkındaki adli işlem devam ettiği için açıklama yapamam" dedi.

Polisten gelen ihbar üzerine işleme başladıklarını belirten Gebze Sağlık Grup Başkanı İlhan Kadıoğlu, "Çukurova Tıp Fakültesi'ni 4. sınıfta terk etmiş. Sağlık Bakanlığı'na sahte diploma ve evrak ile atama için başvurup Mayıs 2007'de Kocaeli'ye ataması yapıldı. Gebze 2 nolu 112 Acil İstasyonu'nda göreve başladı. Bu tarihten itibaren çalışıyordu. Ancak polisten gelen ihbar üzerine inceleme başlattık. Diploma ve evraklarının sahte olduğu ortaya çıktı. Tıp fakültesi 4. sınıftan terk olduğu için doktorlukla ilgili bazı bilgilere vakıf olan Ş. ile ilgili bu güne kadar ne ekip arkadaşlarından ne de müdahale ettiği hastalardan tıbbi bir şikayet gelmedi. Zaten kendisi şu anda gözaltına alındı" diye konuştu. Sahte doktorun Mayıs 2007'den itibaren iki buçuk bin YTL civarında maaşla çalıştığı bildirildi.

İstanbul Tabip Odası'nın 2 Kasım 2004 tarihli Yönetim Kurulu kararında Ş. için, "Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden, odamıza sahte mezuniyet belgesi ile üye olduğu anlaşıldığı tarihten üye kaydının silinmesine ve adli soruşturma için hukuk büromuzun görevlendirilmesine karar verildi"ği açıklandı.

Zaman
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 17:30:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?