2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Dilovası şehitliğine saldırı

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde bulunan şehitlik, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tahrip edildi. 6 askerin mezarının bulunduğu şehitlikte, bir bayrak direği kırılırken, çam fidanlığı da ateşe verildi.

Edinilen bilgiye göre, Dilovası Şehitliği'nde 6 askerin mezarı tahrip edildi. Şehitlerin mezarının başında bulunan 12 bayraktan 2'si indirilirken, mezarların karşısında bulunan çam fideliği ateşe verildi, bir mezar da tahrip edildi. Mezar taşlarının üstünde bulunan 1 bayrak direği kırılırken, diğer mezarda bulunan bayrak da direğinden söküldü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şehit Aileleri Derneği Başkanı İhsan Duyar, "Bayraklarımıza zarar vermişler. Şehitlerimizden ne istediler bilmiyorum ama Allah bunu onların yanına koymaz. İlk mezardan başlayıp ikinci mezara zarar vermeye çalışırken, muhtemelen birilerini görünce kaçtılar. Kaçarken çam fidelerine de ateş atmışlar. 35 çam fidesi vardı. Bayrakları kırıp koparıp yere atıyorlar" dedi.

Bir şehit yakını ise "Şehidimizin başındaki bayrakları kırıp, söküp atmakla intikam alamazlar. Cesareti olan varsa bizim karşımıza çıksın. Bizimle kozunu paylaşsın. Şehidimizin 1 bir bayrağını kırsalar bin tane bayrak yaptırırız oraya" diye konuştu.

Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Konuyla ilgili bilgi veren yetkililer, olayın şehitlik civarında dolaşan tinerciler veya başı boş gençler tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 18:41:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?