2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Diş Hekimleri Odası'ndan Valiye ziyaret

Kocaeli Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Ayşe Çalık ve yönetim kurulu üyeleri Kocaeli Valisi Gökhan Sözer'i ziyaret ederek, en büyük ve acil çözüm bekleyen sorunların başında tıbbi atıkların geldiğini söyledi. 

Gerçekleştirilen tanışma ve nezaket ziyaretinde konuşan Başkan Çalık, oda olarak en büyük ve en acil sorunların başında tıbbi atıklar geldiğini söyledi. Çalık, "Tıbbi atıkların toplanması ve bertaraf edilmesi ile ilgili yıllardır Kocaeli'de büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Arkadaşlarımız da bu konuda çok şikayetler alıyoruz" şeklinde konuştu. 

Vali Sözer de tıbbi atıklarla ilgili il genelinde yaşanan sorunları yakından takip ettiklerini belirterek, "Valilik olarak Kocaeli başta olmak üzere Sakarya ve Yalova illerindeki tıbbi atıkları çevre müdürlüğümüz topluyor. Toplanan atıklar İZEYDAŞ tesislerine getirilerek burda ber taraf ediliyor. Bir takım sıkıntılar olabilir. Büyükşehir Belediyesi'nden de destek alabiliriz. Sorunları birlikte çözeceğiz" şeklinde konuştu. 

Öte yandan Vali Sözer, gazetecilerin Yuvacık Barajının yakınlarına kimyasal atıklar döküldüğü yönündeki sorular üzerine, "Ben olayı bilmiyorum. TV'lerden izledim. Hemen inceleme başlattım. Arkadaşlarım konuyu inceliyorlar. Sonuçlarını daha sonra açıklayacağım" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 10:00:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?