2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Dispanserde röntgen kavgası

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Verem Savaş Dispanseri'nde görevli 2 stajyer darp edildi. 

Edinilen bilgiye göre, evlilik hazırlıkları yapan Dinç U. ve nişanlısı Kadriye C., önceki gün sağlık raporu almak için Gebze Verem Savaş Dispanseri'ne geldi. Sağlık raporu almadan önce röntgen çekilmeleri gereken Dinç U. ve nişanlısı sıraya girdi. Kadriye C. röntgen odasına girdiğinde, nişanlısı Dinç U., bayanların neden teker teker röntgen odasına alındığını ve nişanlısının neden üstünü çıkarması gerektiğini sordu. Dinç U., tartıştığı stajyer Emre Akın ve Onur Durgut'u darp etti. Darp edilen
stajyerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu ve 2 günlük sağlık raporu aldıkları belirtilirken, Dinç U. ise "kamu malına zarar vermek ve görevli memura darp" suçlarından gözaltına alındı. Dinç U., ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. 

Verem Savaş Derneği Başkanı Başhekimi Müfide Akbulut, olayla ilgili yaptığı basın açıklamasında, "Problem varsa bunun çözümü gidip yumruk atmak değildir. Bu ve benzer olaylarla son zamanlarda çok sık karşılaşıyoruz. Hasta ile sağlık çalışanları arasında parasal bir ilişkinin gelişmesi ve sağlık kurum ve kuruluşlarının kar güden kuruluşlar haline getirilmeye çalışılması, yaşanacak birçok olayın şimdiden habercisidir. Kavga sırasında röntgen cihazı bozuldu ve kullanılamayacak hale geldi. 300 YTL masrafının yanında 2 gündür cihaz kullanılamıyor" diye konuştu. 

Günde 250-300 röntgenin çekildiğini ifade eden Akbulut, "Maddi zararı fazla bir şey ifade etmiyor belki, ama hastalarım 2 gündür röntgen için cihazı bekliyor. Ve olayın meydana geldiği gün röntgen cihazında çekilen röntgenleri de kullanamadık. Hastaları tekrar çağırmak zorunda kaldık. Bu şahıs erkek için erkek röntgenci, bayan için bayan röntgenci istiyor, ama bu nasıl olacak" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 12:44:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?