6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Doğalgaz kaçağının sırrı çözüldü

KOCAELİ’nin Derince İlçesi’nde, İl Emniyet Müdürlüğü binasının yaklaşık 250 metre yakınında, petrol çalmak için NATO’nun boru hattını delmek isterken kente giden doğalgazın ana hat borusunu delen şüphelinin İstanbul’da yakalandığı açıklandı.Olaya karıştıkları tespit edilen ancak adları açıklanmayan bazı kişilerin de arandığı bildirildi. Zanlıların, depoyu sahte kimlikle kontrat yapıp kiraladıkları, asıl amaçlarının NATO boru hattına girip burada kuracakları düzenekle sürekli akaryakıt çalmak olduğu belirlendi.

Dün saat saat 13.00 sıralarında, Derince İlçesi sınırları içindeki Kocaeli Emniyet Müdürlüğü yakınındaki araziden çevreye gaz kokusu yayılmaya başladı. Tehlikenin büyümesi nedeniyle kent içinden geçen D-100 Karayolu’nun 2 yönü de yaklaşık 2 saat ulaşıma kapatıldı. İzmit Gaz A.Ş. (İZGAZ) yetkilileri de ana vanaları kapatarak gaz akışını durdurdu. Korkulu anlar yaşatan ve büyük bir tazyikle çıkan doğalgazın, D-100 Karayolu’na paralel Eşref Bitlis Caddesi kenarında bulunan büyük boş bir deponun olduğu alandan geldiği tespit edildi. İncelemeler sonucu 2 saat sonra depoya gaz maskeleriyle giren görevliler, zeminin kazma ile kazıldığını gördü. NATO’nun akaryakıt boru hattı ile yanyana olan doğalgaz boru hattına delik açıldığı ve gazın da buradan çıktığı belirlendi. İZGAZ ekipleri, borulardaki gazın tamamen bitmesinin ardından delik açılan bölgeyi onardı.

Kocaeli Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, bir kişinin depoyu sahte kimlik kullanarak kiraladığını belirterek, bir süredir bu depoda bulunduğu belirlenen ve kazı işini gerçekleştirdiği anlaşılan bir kişinin de ekiplerin takibi sonucu bu sabah İstanbul’da yakalandığını açıkladı.

Doğalgaz borusunu delen kişinin, NATO Boru Hattının buradan geçtiğini bildiklerini, ancak yanlışlıkla doğalgaz boru hattını delince korkup kaçtıklarını söylediği öğrenildi. İZGAZ yetkilileri, dün gece geç saatlere kadar süren çalışma sonunda hattın tamamen onarıldığını belirtirken, bölgede bulunan doğalgaz abonelerine başka hatlardan gaz verildiğini bildirdi. Yetkililer, delinen hattan ne kadar gaz çıkışı olduğunun henüz hesaplanmadığını da belirttiler.

 

...
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2011 Salı 14:30:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?