2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Doğalgaz patlamasında ihmal iddiası!

Milliyetçi Haraket Partisi Kocaeli İl Başkanı Ruhi Çavdar, Kocaeli'nin Alikahya beldesinde 3 kişinin hayatını kaybettiği doğalgaz patlamasında yetkililerin ihmalinin olduğunu ileri sürdü.

Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen Ruhi Çavdar, 3 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin de yaralandığı patlamayla ilgili Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bilirkişi olarak görevlendirilen Prof. Dr. İbrahim Saraç, makine mühendisleri Nedim Kara, Gültekin Keskin, Ulvi Ulusoy, inşaat yüksek mühendisi Ömer Ekşi, elektrik mühendisi Serdar Aslan'ın hazırladığı raporu kamuoyu ile paylaştı.

Çavdar, "Bilirkişi, Alikahya Belediyesi'ndeki patlama ile alakalı raporunu Cumhuriyet Savcılığı'na sundu. 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 17 vatandaşımızın da yaralandığı patlama sonrasında ihmal olduğu, bilirkişi raporu ile de sabit görülüyor. Zaten biz baştan beri kazı izni almadan gelişigüzel kazı yapıldığını ve belediyenin de bunu denetlemediğini belirttik. Biz bu olayın sorumlularının hesap vermesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Raporda yol çalışması sırasında doğal boru hattının patlatıldığı, İZGAZ ekipleri kaçağı onarana kadar gazın buradan kablo galerisine sızdığı, buradan da Telekom'a ait santral odasına dolduğu ve patlamanın gerçekleştiği belirtildi.

Raporun son bölümünde, "Yapılan incelemeler sonucunda, patlamanın kazı çalışmasına başlamadan önce ilgili firma ve kuruluşlar arasında gerekli koordinasyonun sağlanamaması, organizasyon yetersizliği ve eksikliği, yeterli denetleme ve izlemenin yapılmaması, yasa ve yönetmelik hükümlerine uyulmaması sonucu meydana geldiği anlaşmaktadır" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 14:11:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?