30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

'Dönüşüm 41' operasyonu

Kocaeli'de karışımlı akaryakıt imal ettikleri iddiasıyla 25 kişi, Kocaeli, Bursa, Yalova ve İstanbul illerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla yakalandı. 

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, bazı şahısların madeni yağ fabrikaları ve geri dönüşüm tesisleri kurarak ülkemizde motorlu araçlarda en çok tüketimi yapılan motorini çeşitli kimyevi maddeler kullanarak piyasaya sürdükleri tespit edildi. "Dönüşüm 41" operasyonu çerçevesinde Kocaeli il merkezi, Körfez ve Gebze ilçeleri ile Bursa, Yalova ve İstanbul illerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, Gebze ilçesinde kurulu bulunan bir endüstri kimya geri dönüşüm tesisi ile bir madeni yağ üretim tesisinde, örgütlü bir şekilde karışımlı akaryakıt imal ederek akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı, devletin gelir kaybına uğratıldığı ve haksız kazanç sağlandığı tespit edildi. 

Suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, "kaçakçılıkla mücadele, petrol piyasası ve çevre kanunlarına" muhalefet suçlarını işledikleri iddiasıyla, çete lideri O.T. ile A.S., E.G., E.K., B.T., Ö.S., S.Ö., İ.O., T.T., G.B., D.A., C.T., H.S., C.K., E.T.U., A.D., A.D., E.A., E.E., H.C., V.Y., Y.T., R.K., S.B. ile İ.K.'den oluşan toplam 25 kişi polis tarafından gözaltına alındı. 

Şahıslarla birlikte Kocaeli genelinde yapılan aramalarda 5 adet tanker, 5 adet kamyon, 2 adet minibüs ile 102 ton 454 kg akaryakıt, 60 ton 250 kg solvent, Bursa ilinde 8 ton 800 kg kaçak ve karışımlı akaryakıt, fabrikalarda yapılan aramalarda 74 ton 980 kg akaryakıt, 24 ton 40 kg yağ, 14 ton sentetik tiner, 11 ton 200 kg madeni yağ, 48 ton fueloil, 142 ton 910 kg geri dönüşüm yağı ile 218 koli gümrük kaçağı motorin yağı katkı maddesi ele geçirildi.
Öte yandan Gebze ilçesinde bulunan her iki tesisteki makinelere ve akaryakıt ürünlerine el konulurken, gözaltına alınan 25 zanlının sorgusu sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 18:20:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?