5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

DOSB'dan çevre yatırımı

DOSB'DAN 20 MİLYON DOLARLIK ÇEVRE YATIRIMI

Uzun süre çevre kirliliği ile ülke gündemini meşgul eden Kocaeli'nin Dilovası ilçesine 20 milyon dolarlık yatırımla arıtma tesisi inşa edildi. Dilovası OSB tarafından yaptırılan tesis hizmet vermeye başladı.

Sanayi kuruluşlarının yanı sıra ilçedeki 4 mahallenin atıklarını da arıtan tesiste 9'u mühendis 15 personel görev yapıyor. Günlük 21 bin metreküp su arıtma kapasitesine sahip arıtma tesisi 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veriyor. Yüzde 25'lik kapasite ile çalışan arıtma tesisinde ilçedeki tüm atık sular arıtılıyor. Aynı zamanda bünyesinde çamur kurutma sistemi de bulunan arıtma tesisinde arıtılma esnasında oluşan çamurlar kurutularak yakıt olarak satılıyor.

Tesis gerek teknik donanımı ve gerekse çevresel yapısıyla son dönemlerde yapılan artıma tesislerinin önüne geçiyor. Geri dönüşüme de katkı sağlayan arıtma tesisi hem çamurdan kazanç elde edilmesini, hem de arıtılan suyun çevre ve bahçe sulamada kullanılmasını sağlıyor. Dilovası'na hizmet veren arıtma tesisisin açılışını Başbakan Erdoğan yapacak.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2010 Cumartesi 17:42:04
Güncelleme :3 Temmuz 2010 Cumartesi 23:18:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?