2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

DTP'liler Kocaeli'de durduruldu

Terör örgütü PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyonların durdurulması için İstanbul'dan 10 otobüsle Diyarbakır'a hareket eden ve aralarında DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in de bulunduğu DTP'liler, Kocaeli-Sakarya il sınırında jandarma ve polis tarafından durduruldu.

 

 

Kocaeli Sulh Ceza Mahkemesi'nden aldığı kararla otobüslerde arama yapmak isteyen güvenlik güçleri ile DTP'liler arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, otobüstekilerin üstünü aramak isteyen jandarma yetkilileri ile tartıştı.


İstanbul'dan öğleden sonra otobüslerle yola çıkan DTP'liler, TEM otoyolu Uzuntarla mevkiinde durduruldu. Jandarma ve polis bir benzin istasyonunda olağanüstü güvenlik tedbiri alarak, Kocaeli Sulh Ceza Mahkemesi'nden aldığı arama kararını DTP'lilere tebliğ etti. Bu sırada, kadınların aranmasına tepki gösteren DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, güvenlik güçleriyle tartıştı. Jandarma yetkilileri ise, üst araması ve kimlik kontrolü için DTP'lilerin otobüslerden inmesini istedi. Bayan jandarmaların da katıldığı arama faaliyetinde suç unsuru olan pankartlara el konuldu. 10 otobüsteki yaklaşık 350-400 kişinin üst araması ve kimlik sorgulama işlemlerinin devam ettiği, suç unsuruna rastlanmaması durumunda otobüslerin hareket edeceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 19:52:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?