2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Dünya Kadın Hakları Günü mesajı

Dünya Kadın Hakları Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Kocaeli'nin Çayırova Belediye Başkanı Ekrem Faruk Taşcı, "Tarih boyunca Türk kadını sosyal statüsü itibariyle hep erkekle beraber yer almış, aile hayatında olduğu kadar çalışma hayatında ve devlet idaresinde önemli roller üstlenmiştir" dedi. 

Çayırova Belediye Başkanı Taşcı mesajında, "Bütün uluslararası insan hakları belgelerinde her insanın eşit ve hür olduğu, herkesin insan haklarına ve temel özgürlüklere hiçbir ayrım gözetmeksizin, fırsat eşitliği çerçevesinde sahip olduğu, cinsiyete dayalı ayrımcılığın kabul edilmezliği ilkeleri benimsenmiştir. Kadın hakları da insan haklarının vazgeçilmez ve tartışılmaz bir parçasıdır. Ne var ki, dünya üzerinde hala kadınlara karşı haksızlıkların yapıldığı açıkça ortadadır" dedi. 

Taşçı, "Türk kadını asli görevi olan analık sorumluluğunu her zaman yerine getirmiş ve bu görevinde asla taviz vermemiştir. Bu anlamda da kadınlarımıza minnet ve şükran borçlu olduğumuzu asla unutmamalıyız. Toplum olarak çok şey borçlu olduğumuz kadınlarımızın siyasi hayatta da yeterince etkin olarak katılımlarını sağlayacak pozitif ortamların sağlanması önemli bir gerçektir. Hayatımızın her alanında büyük görev ve sorumluluk taşımış ve taşımaya devam eden kadınlarımızın bu anlamlı günlerini kutluyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 14:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?