2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Dünyayı gezdi Türkiye'de öldü

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde görüldükten sonra kaybolduğu iddia edilen Pippa Bacca ismiyle tanınan 33 yaşındaki Milanolu sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo, ilçenin Tavşanlı Köyü Sarıbayır mevkisinde ormanlık alanda ölü bulundu.

Bacca, sanatçı arkadaşı Silvia Moro ile birlikte gelinlik giyerek 8 Mart 2007'de Milano'dan yola çıkmıştı. İki sanatçı, Balkan ülkeleri ve Türkiye üzerinden kara yoluyla otostop yaparak, Tel Aviv'e ulaşmayı hedefliyordu. 19 Mart'ta İstanbul'da birbirlerinden ayrılan iki sanatçı, farklı güzergahları izlemelerinin ardından Beyrut'ta yeniden buluşmayı planlamıştı.

Ancak Bacca'dan, 31 Mart'ta İtalya'daki arkadaşına SMS atmasının ardından bir daha haber alınamamıştı. Sanatçının en son Gebze'de görüldüğü ve kredi kartıyla son harcamayı 31 Mart'ta öğle saatlerinde Gebze'de yaptığı belirtilmişti.

***

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde görüldükten sonra kaybolduğu söylenen Pippa Bacca ismiyle tanınan 33 yaşındaki Milano'lu sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo'nun cesedine en son birlikte görüldüğü saptanan sabıkalı M.K'nın sorgusunun ardından ulaşıldığı bildirildi.

Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 08 Nisan 2008 tarihinde basında Giuseppina Pasqualino di Marineo adlı İtalyan uyruklu sanatçının Türkiye'de kaybolduğuna ilişkin haberlerin ihbar kabul edilerek, aynı gün Kocaeli dahilinde soruşturmaya başlandığı bildirildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Marineo'nun 08 Mart 2008 tarihinde 'dünya barışına dikkat çekmek, gündeme getirmek ve sembolize etmek' amacıyla üzerine giydiği barışı temsilen beyaz gelinliği andırır bir elbise ile İtalya'dan Tel Aviv'e kadar otostop yaparak, gitmek üzere yola çıktığı medyadaki haberlerden öğrenildi.

Marineo'nun kızkardeşi Antonia Giuseppina Pasgualino di Marineo ve nişanlısı Giovanni Chiari'nin, İstanbul'da bulundukları bilgisinin alınması üzerine 08 Nisan 2008'de Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğüne davet edilerek müracaatları alındı.

Marineo'nun Gebze ilçesi D-100 Karayolu MC Donalds civarında sadece eşkali belirlenebilen bir erkek şahısla birlikte görüldüğü bilgisine ulaşılması üzerine görevlilerimizce yürütülen titiz çalışmalar sonucunda elde edilen eşkalin hırsızlık suçlarından sabıkası bulunan M.K'ya ait olduğu tespit edilmiştir.

Şahıs ele geçirilmiş, yapılan soruşturma ve kısa ön mülakat akabinde yer göstermesi üzerine Giuseppina Pasqualino di Marineo'nun cesedi, Gebze ilçesi Tavşanlı Köyü Ballı Kayalar mevkisinde bulundu.''

Açıklamada, soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi.

 

aa
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 02:29:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet AYDIN IP: 78.177.254.xxx Tarih : 12.04.2008 02:53:27

BU HABERİ OKUYUNCA TÜRK VE TÜRKİYELİ OLDUĞUMDAN UTANMADIYSAM ALLAH CANIMI ALSIN.ACABA İSRAİL,LEŞİYORMUYUZ.BÖYLE BİR VAHŞETİN SAVUNMASI NASIL OLABİLİRKİ.O SABIKALI M.K. YI BENİM YARGILAMAMI İSTERDİM.İŞTE BU TÜR OLAYLAR NEDENİ İLE AKP VE ŞERİAT DÜZENİ PRİM YAPMAKTADIR.EĞER M.K. VİNÇTE SALLANACAĞINI BİLSEYDİ,KESİNLİKLE BÖYLE BİR DURUMA MÜSEMMAHA GÖSTEREMEZDİ. TEK KELİMEYLE,YAZIKLAR OLSUN.....