30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Eğitime yüzde 126 destek

Kocaeli Gebze'ye bağlı Çayırova Belde Belediyesi 2004 yılı itibarıyla yaptığı çalışmalar sonucu beldedeki derslik miktarını yüzde 126 oranında artırdı.

Göreve başladığı 2004 yılında beldede 7 ilköğretim okulu ve 1 lisede toplam 112 derslik bulunduğunu anlatan Çayırova Belediye Başkanı Dr. Faruk Taşçı, "İnşaatları devam eden okullarımız, önümüzdeki eğitim yılında hizmete girecek. Böylece beldemizdeki derslik sayısı yüzde 126 artarak 253 olacak. Eskiden ortalama 43 olan sınıflarımızdaki öğrenci mevcudu da 25'lere inecek." dedi.

Göreve geldiklerinde en önemli hedeflerinin eğitim yatırımları olacağı sözünü verdiklerini hatırlatan Başkan Taşçı, bugün itibarı ile bunu önemli ölçüde başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Taşçı, hayırsever işadamı Yunus Ergüz'ün kendilerine ayrı bir mutluluk yaşattığını vurgulayarak 2. kademe okulu bulunmayan bir bölgeye 19 derslikli bir okul yapımını üstlendiğini kaydetti. Çiçekçiler bölgesindeki öğrencilerin uzak mesafedeki 24 Kasım İlköğretim Okulu'na gidiş gelişte yaşadıkları sıkıntıyı gözlemlediklerini ifade eden Başkan Taşçı, öğrencilerin okula ulaşımı konusunda Çayırova Belediyesi olarak araç tahsisinde bulunduklarını, ilköğretim çağındaki çocukların akşam saatlerinde oluşan sıkıntılı durumlarını bu otobüslerle giderdiklerini söyledi. Çayırova'da göreve geldiklerinde yaklaşık 24 bin nüfusun bulunduğunu, son sayımlarla bu sayının 33 bini aştığını vurgulayan Başkan Taşçı, "Seçimden önce en ciddi yatırımı eğitime yapacağımız sözünü vermiştik. Belediye başkanı seçildiğim 2004 yılında ilk önce bir durum tespitinde bulunduk. Daha sonra bölgede faaliyet gösteren büyük işletmeler ve hayırsever işadamları ile bir araya gelerek okul ihtiyacımızı kendilerine ilettik. Sağ olsunlar bizim verdiğimiz bedelsiz arsalar üzerinde onların da maddi desteği ile 7 ilköğretim okulunun temelini attık." diye konuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 17:47:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?