5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Eğlence sektörü de destek istiyor

EĞLENCE SEKTÖRÜ DESTEK BEKLİYOR

Dal Lunapark Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Dal, krizle birlikte zor günler yaşayan eğlence sektörün desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Dal, "Torun ve dedenin birlikte eğlenebileceği tek yerler lunaparklardır. Bunun devam ettirilebilmesi için sektör desteklenmeli, planlamalar yapılırken eğlence alanları ayrılmalı" dedi.

Dal Lunapark Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Dal, global krizin eğlence sektörünü ciddi oranda etkilediğini, ancak kendilerinin sürekli Ar-Ge yaparak krizden etkilenmediklerini ifade ederek, "Krizin hissedilmesiyle yeni arayışlara, yeni ürün tasarımlarına gittik. Bu şekilde yeni ürünler ortaya çıkarıp ihraç ederek krizden etkilenmeden çıktık " dedi.

Eğlence sektörünün genel durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Dal, "Dünyanın birçok ülkesi eğlence sektörünü destekliyor. Ancak Türkiye'de maalesef durum böyle değil. Bu anlayışın mutlaka değişmesi, eğlence sektörünün desteklenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Torun ve dedenin beraber eğlenebileceği tek eğlence yerinin lunaparklar olduğunu, imar planları yapılırken insanların yoğun olarak yaşadığı sahil bölgeleri gibi alanlarda mutlaka eğlence yerleri ayrılması gerektiğini söyleyen Dal, "Çocuklar ve gençler enerji doludur. Bu çocuklar enerjileri futbol oynayarak, spor yaparak ya da eğlenerek atabiliyor. Bunun için belediyeler planlama yaparken mutlaka eğlence yerleri tahsis etmeli, devlet eğlence sektörünü desteklemeli" dedi.

Dövizin TL'nin baskısı altında olduğunu ifade eden Dal, "Bu durum bizim rekabet etme şansımızı zorluyor. Ekonomi ve para politikalarını yönlendirenlerden isteğimiz, ithalat ve ihracat arasındaki makas daralması ve ülkenin ithalat cennetinden kurtulması için dövizin günlük seyrine müsaade edilmesi lazım" şeklinde konuştu.

EĞLENCE SEKTÖRÜ DESTEK BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 16:40:01
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 18:07:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?