6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Emekli polis çete lideri çıktı

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro ekipleri, 4 ayrı ilde sahtecilik çetesine düzenlediği operasyon sonrasında 20 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyette ifadesi alınan zanlılardan 11’i Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Çete liderinin emekli bir polis memuru olduğu, çete üyelerin de sahte belgelere ‘lastik, tekerlek, conta’ gibi isimler verdikleri öğrenildi.

Operasyon, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, İstanbul’da faaliyette olan bir çetenin sahte para, çek, ehliyet ve çeşitli belgeleri Kocaeli, Bilecik, Kastamonu ve İzmir’e dağıttığını tespit etmesi ile başladı. 8 aylık bir takibin sonucunda çete üyelerinin ev ve iş yerlerini tespit eden ekipler, 4 ayrı ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Güvenlik güçleri, operasyonda, çete lideri olduğu ileri sürülen Ramazan K’.nın da bulunduğu 20 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.

Zanlıların ikametlerinde yapılan aramalarda sahte oldukları tespit edilen çekler, paralar, faturalar, kaşeler, irsaliyeler, trafik tescil belgeleri ile 1 adet tabanca ve buna ait 86 fişek ele geçirildi. Emniyette ifadesi alınan 20 zanlıdan 11’i, ‘örgütlü olarak resmi evrakta sahtecilik ve parada sahtecilik’ suçlamaları ile Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu arada, çete lideri olduğu ileri sürülen Ramazan K.’nın emekli bir polis memuru olduğu öğrenildi. Polisin anlamaması için çete üyelerinin sahte belgelere ‘lastik, tekerlek, conta’ gibi isimler verdikleri kaydedildi.

Öte yandan, sahtecilikte ileri teknolojiyi kullandığı öğrenilen çete üyelerinin hücre yapılanması şeklinde örgütlendiği, birimler arasında kimsenin birbirini tanımadığı belirtildi.

CHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2011 Perşembe 18:28:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?