30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Emekli-Sen değerlendirme toplantısı

Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Gebze Şubesi'ni ziyaret eden Emekli-Sen Dış İlişkiler Daire Başkanı Ziya Çalış, Emekli-Sen'in kapatılmaması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. 

Emekli-Sen'in kapatılması ile ilgili davanın devam ettiğini, sendikanın tekrar örgütlenip, ayağa kaldırılması için mücadele ettiklerini belirten Ziya Çalış, "AB'ye girmek istiyorsak temel hak ve özgürlüklere, sendikalara önem vermeliyiz. Emekli maaşı yetmediği için bir çok emekli farklı işlerde çalışıyor. Hükümetin emeklisine sahip çıkması lazım. Biz emekliler olarak ya mücadele ederek hakkımızı alacağız ya da hükümet ne yaparsa doğru yapar diyerek oturacağız." dedi. 

"Üye sayısını arttırmak için Türk Tabip Odası ve diğer sendikalarla iştişare içindeyiz" diyen Çalış, "Yeni kanuna göre 65 yaşın üzerindeki doktorlar artık çalışamıyor. Bu doktorlarımızı kazanmak için Türk Tabip Odası ile görüşürüyoruz. Diğer sendikaların da emeklilerini bize üye yapmak için çalışmaya başladık. Sendikal mücadele siyasi mücadele ile yürür. Bu paraleli yakalayabirsek başarırız." diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2007 Cumartesi 15:21:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?