5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Emektar grayder müze oldu

EMEKTAR GRAYDER MÜZE OLDU

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde, Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne ait 31 yıllık hurda grayder askıya alınarak sergilenmeye başlandı.

Başiskele'ye bağlanan eski Yeniköy Belediyesi'nin ilk göz ağrısı olan iş makinesi hurdaya çıkarıldıktan sonra yeniden elden geçirilip Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde korunmaya alındı. 31 yıl kullanıldığı belediyede bugüne kadar pek çok yol, cadde ve sokak açma gibi işlerde kullanılan grayder, 15 yıl önce ömrünü doldurduğu gerekçesiyle harduya ayrılarak Makina Kimya'ya devredildi. Böyle bir graydere ihtiyacı olan Yeniköy Belediyesi hurda grayderi MKE'den alarak onardı. 15 yıl boyunca Yeniköy beldesinde kullanılan iş makinesi, yeni kurulan Başiskele Belediyesi'nin sembollerinden biri oldu.

Aracı ilk kullanan operatörlerden olan şimdiki Temizlik İşleri Amiri Ramazan Hündür, "O yıllar Karayolları bu makineyi hurdaya çıkardı. Bizim de bu araca ihtiyacımız vardı. Bakımını yaptıktan sonra ben de ilk operatörü olarak kullandım. Yeniköy döneminde 15 yıl hizmet verdik. Özellikle kar kürüme, asfalt ve ince malzeme yayma gibi sayısız işlerde kullandık. Bugünde askıya alıp teşhir ediyoruz" dedi.

EMEKTAR GRAYDER MÜZE OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 16:54:03
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 17:02:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?