5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Engelli genç olimpiyatlara hazırlanıyor

DEPREMDE BOYNUNDAN AŞAĞISI FELÇ OLAN GENÇ OLİMPİYATLARA HAZIRLANIYOR

Kocaeli'nde, depremde enkaz altında kalarak felç olan genç, engelliler için düzenlenen paralimpik olimpiyatlarına hazırlanıyor.

17 Ağustos Gölcük Depremi'nde 9 saat enkazda kalarak omuriliği hasar gören Engin Kurt, uzun müddet boyundan aşağısı felçli olarak yaşadı.

Yılmayıp çok çalışan Kurt, tutmayan kollarını tekrar kullanmaya başladı. Aradan geçen 10 yıl içinde kendi çabalarıyla eriyen kaslarını güçlendirmeye çalışan Kurt, şimdi Kocaeli Üniversitesi Spor Kulübü bünyesinde kurulan engelli curling takımının 5 oyuncusundan biri. Türkiye'ye geçmişi henüz bir yıl olan curling sporunun tarihi kuzey ülkelerinde, bilhassa Kanada'da çok eskilere dayanıyor. Türkiye'nin ilk ve tek engelli curling takımının oyuncusu olan Engin Kurt, bu sporun kendisine çok şey kazandırdığını belirterek asıl hedefinin paralimpik olimpiyatlarına (engelliler için özel olimpiyotlar) katılmak olduğunu ifade etti.

Engellerine rağmen hayata küsmeyen ve sosyal hayatın bir parçası olmayı seçen genç sporcu, "Curling Türkiye'de henüz çok yeni bir spor. Ama biz engelliler zoru başarmak istiyoruz. Kendi engellerimizin yanında birtakım maddi engellerle de karşılaşıyoruz. Bu spor masraflı, özellikle federasyondan ekipman desteği istiyoruz" dedi.

Belediyenin ve üniversitenin desteklerini arkalarına aldıklarını ifade eden Engin, "Engelli olduğumuz için belediye tarafından ulaşımımız sağlanıyor. Haftada en az 10 saat idman yapmamız gerekiyor. Ancak buz pisti çok yetersiz. Biz bütün engellere rağmen bu spora gönül verdik. Yetkililerden bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Curling sayesinde tekrar hayata tutunan Engin Kurt, 2014 yılında Rusya'nın Soçi şehrinde yapılacak paralimpik olimpiyatlarına milli formayla katılmak istiyor. Kurt'un antrenörü Ata Yetişken, "Kocaeli Üniversitesi bünyesinde Engelliler Curling Takımı kurmak için çalışıyoruz. Türkiye'de ilk ve tek sprocumuz Engin. 2014 olimpiyatlarına kadar takımı oluşturacağız. Ancak Buz Pateni Fedarasyonunun şu an böyle bir takımı yok. Bu takımın kurulması için teşebbüslerimiz sürüyor. Paralimpik olimpiyatlarında yarışacağız" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 14:06:03
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 19:29:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?