2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Engelli miniklerden alkışlanan gösteri

İzmit Belediyesi, engelli çocuklarla hiçbir sağlık sorunu olmayan öğrencilerin bir araya getirilmesine yönelik etkinliklerden ilkini Mehmet Akif İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirdi. 

Renkli görüntülere sahne olan buluşmada Yenidoğan Özel Eğitim Okulu öğrencileri gösterileriyle katılanlara keyifli anlar yaşattı. İzmit Belediyesi'nin bir süre önce başlattığı gönüllülük projesi kapsamındaki çalışmada, İzmit sınırları içerisindeki 5 ayrı okulda da benzer etkinlikler yapılacak. Engelli çocukların toplumla bütünleşmesini amaçlayan etkinlikte konuşan İzmit Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, anlamlı bir organizasyona imza atmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Çocuklarımızın yüzlerinin güldüğünü görmek bizleri de mutlu ediyor. Eğitim bizim için çok önemli. Göreve geldiğimiz günden bu yana eğitime destek olmaya gayret gösterdik. Aynı anlayışı bundan sonra da sürdüreceğiz. Bugüne kadar sosyal alanda 80 ayrı projeyi hayata geçiren bir kurumun başındaki isim olarak çalışanlarımla da gurur duyuyorum. Durmak yok, yola devam" dedi. 

Başkan Yenice, gösteri yapan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Aynı okulda İzmit Belediyesi tarafından çocuğu okula başlayan velilere rehber kitapçık dağıtıldı. Yenice tarafından her sınıfa 50 ve 60 kitaptan oluşan eğitim setlerinden de hediye edildi. Okul Müdürü Sabri Avcı, Başkan Yenice'ye eğitime katkılarından dolayı teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 16:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?