3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Engelliler Müdürlüğü kuruluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bir ilke imza atarak, engelliler için bünyesinde Engelliler Şube Müdürlüğü oluşturuyor.

Sakatlar Haftası nedeniyle müjdeyi veren Başkan Karaosmanoğlu, "Onlar bu toplumun bir parçası" dedi.

Karaosmanoğlu, Sakatlar Haftası nedeniyle Antikkapı Restoran’da engelliler için bir yemek düzenledi. Yemekte konuşan Karaosmanoğlu, kimsenin dünyaya siparişle gelmediğini söyledi.

Karaosmanoğlu, "Bu farklı görevleri yaparken hepimizin işbirliğine ihtiyacı var. Bu işbirliğinin sağlanması için birbirimizi sevmemiz lazım. Yerel yönetimlerin temsilcileri toplumun bütün katmanları ile yakın ilişki içersinde olmalı. Özürlü kardeşlerimizle daha da yakın olmalıyız. Bu sözde olmamalı, fiiliyatta olmalı. Son zamanlarda merkezi yönetimin çıkardığı yasaları uygulamada yerel yönetimler her geçen gün biraz iyiye gidiyor. Zamanla daha da iyi olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak Özürlüler Müdürlüğü çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalar tamamlandığında Kocaeli’yi kapsayan ilçe, belde ve köyler bazında araştırma yapıp özürlüler envanteri çıkaracağız. Yapacak olduğumuz bu çalışmaları özürlüler ile ilgili sivil toplum örgütleri ile birlikte yapmak istiyoruz. Bu çerçevede 2005 yılı özürlüler için derlenme ve toplanma yılı olacak" dedi.

ENGELLİLER MUTLU

Karaosmanoğlu’nun yemek davetine katılan özürlülerle ilgili sivil toplum örgütleri, verilen müjdeden oldukça memnun kaldı. Yemeye katılan sivil toplum örgütleri Özel Çağrı Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi, Köseköy Gençlik ve Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Körfezim Rehabilitasyon Merkezi, Özel Gökyüzü İşitme ve Konuşma Engelliler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Hanımeli Özel Rehabilitasyon Merkezi, Özel İzçem İşitme ve Konuşma Özel Eğitim Merkezi, Özel Gölcük Çağlar Zihinsel Engelliler Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi, Derince Gün Gelişim Eğitim Rehabilitasyon Merkezi, Gölcük Zihinsel Özürlü Çocuklar Geliştirme ve Koruma Derneği, Gölcük Engelliler Dayanışma Derneği ve Erdem Tabak Kanuni İş Okulu temsilcileri, ilk kez bir yerel yönetimin kendi sorunlarına bu denli sıcak yaklaştığını ve ortak çalışma yapma kararı aldığını ifade etti. Özellikle Şube Müdürlüğü kurulması fikrini engelliler engellilere yapılmış en büyük iyilik olarak yorumladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 19:35:47
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 14:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?