6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Engellilere ücretsiz laptop

KOCAELİ'DE ENGELLİLERE ÜCRETSİZ LAPTOP

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bilgisayar operatörlüğü eğitimi alan 65 engelliye diz üstü bilgisayar verdi.

Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bilgisayar dağıtım programına Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dünya Engelliler Vakfı Başkanı Metin Şentürk, İŞKUR İl Müdürü Öztekin Kaşukçi, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, kent protokolü, engelliler ve aileleri katıldı. Programda konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, engelli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için birçok yeni standardın getirildiğini söyledi.

“Engellilerle daha çok beraber olacağız” diyen Vali Topaca, “Engellilerin çalışan, üreten bireyler haline gelmesi için çalışacağız. Sosyal devletin varlığı da amacı da budur. Bizler her yönüyle bu kardeşlerimize destek olalım” şeklinde konuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise “Engelli kardeşlerimiz vücudumuzun bir organı gibi. Engelleri ortadan kaldırmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunun adım adım el birliği ile yapıldığını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Bu bakımdan sayın valimize ve Metin Şentürk’e bizi de bu güzel organizasyona dâhil ettikleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Kocaeli genelinde toplam 100 engelliye mesleki eğitim verildiğini belirten İŞKUR İl Müdürü Öztekin Kaşukçi, “65 kişi bilgisayar eğitimi aldı. Bu eğitimi alan kursiyerlere engellilerin kullanabileceği programlar yükledik” dedi. Dünya Engelliler Vakfı Başkanı Metin Şentürk ise engellilerin Kocaeli’nde çok güzel işler başardığını söyledi.

Şentürk, eğitimin her engeli aşacağını belirterek, engellilerin en önemli ihtiyacının eğitim olduğunu vurguladı. Yapılan konuşmaların ardından laptoplar sahiplerine verilirken Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından Metin Şentürk’e çiçek takdim edildi. Esprili kişiliğiyle tanınan Şentürk, çiçekleri eşine götüreceğini söyleyerek, iki günü kurtardığını söyledi. Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, her ilköğretim 6’ncı sınıf öğrencisine bilgisayar projesi kapsamında iki yılda toplam 55 bin bilgisayar dağıtmıştı. Büyükşehir, 75 özel eğitim öğrencisine de bilgisayar vererek sevindirmişti.

KOCAELİ'DE ENGELLİLERE ÜCRETSİZ LAPTOP
KOCAELİ'DE ENGELLİLERE ÜCRETSİZ LAPTOP
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2011 Cuma 10:44:03
Güncelleme :28 Ocak 2011 Cuma 20:36:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?