5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Ergün: Bu yıl ihracat artacak

BAKAN ERGÜN KOCAELİ'NDE

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, bu yıl yüzde 3,5 büyüme ve ayrıca ihracat rakamlarında artış beklediklerini söyledi.

Bakan Ergün, İzmit Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışına katılmak üzere Kocaeli'ne geldi. Büyükşehir Belediyesi'nin yeni binasına taşınmasının ardından restore edilerek İzmit Belediyesi'ne tahsis edilen binanın açılışına Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan katıldı.

Açılış sonrası açıklamalarda bulunan Ergün, "2010 yılında Türkiye ekonomisinde orta vadeli programa göre yüzde 3,5'luk bir büyüme öngörülüyor ancak ülkemizin potansiyeli bundan daha hızlı büyümeye müsaittir. İhracatta da artış gözlenecek çünkü Türkiye ekonomisi dış pazarlara çok açık bir ekonomidir. Ve önemli oranda sanayi ürünü ihraç etmektedir. Önceden Türkiye tarım ihracatı yapan bir ülkeydi. Ancak şimdi ciddi sanayi ihracatı yapabiliyoruz. Dünyanın neredeyse bütün ülkelerine sanayi ürünü ihraç

edebiliyoruz. Türkiye dış poltikasını da buna göre oluşturuyor. Komşularla sıfır sorun poltikasının sadece siyasi meseleleri çözmeye yaramadığını, aynı zamanda çok ciddi ekonomik avantajlar da sağladığı görülmektedir" şeklinde konuştu.

BAKAN ERGÜN KOCAELİ'NDE
BAKAN ERGÜN KOCAELİ'NDE
BAKAN ERGÜN KOCAELİ'NDE
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 16:42:03
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 19:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?