9
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Erkan bebek okullu oldu

Bill Clinton’ın 1999’da ABD askerlerinin kurduğu Doğukışla çadırkentini ziyareti sırasında kucağına alıp sevdiği Erkan Işık 6 yaşına girip anaokuluna yazıldı

Marmara depreminde 5 aylık olan Erkan bebek, 1999 yılı Kasım ayında deprem bölgesini ziyaretinde kendisini kucağına alıp seven dönemin ABD Başkanı Clinton’ın burnunu sıkmasıyda gündeme gelmişti. Erkan bebeğin Clinton’ın burnunu sıkarken çekilen fotoğrafları dünya basınında yer almıştı. Babasının maddi durumu iyi olmadığı için işadamı Kadir Has’ın yardım ettiği Işık Ailesi hâlâ kirası Has tarafından ödenen evde kalırken, Erkan bebek de büyüdü. Bu yıl yakındaki ilköğretim okulunun anasınıfına kaydolan Erkan, hayli hareketli bir çocuk olduğunu burada da gösterdi. Eline kalem kağıt alıp çizgi çekmeyi öğrenen, boyama yapan Erkan’ın okul dışında en çok sevdiği ise 3 tekerlekli bisikletine binmek, kardeşleri Cansu (9) ve Kader (13) ile oynamak.

Hem okulda hem evde çok hareketli olan Erkan, artık üç tekerlekli bisiklet yerine daha büyük bisiklet istiyor. Kirada oturduklarını ve çocukların okul masraflarını karşılamakta güçlük çektiklerini belirten anne Şennur Işık, ’Aşçılık yapan eşim Hacı Işık’ın aldığı ücret bize yetmiyor. Ev kirası ve diğer masraflar ile ay sonunu borç harç içersinde çıkartıyoruz. 3 çocuğun birden okul masrafları bizi çok zorlayacak" diyor.

vatan gazetesi
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 09:44:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?