2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Eruygur kısmı felç geçirdi

Ergenekon operasyonu nedeniyle tutulduğu Kandıra F Tipi Cezaevi’nde 17 Eylül sabahı yüksek tansiyondan düşerek beyin kanaması geçirip boyun kemiği kırıldığı için yoğun bakımda tutulduğu Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde dün ameliyat edilen Emekli Orgeneral Şener Eruygur’un sağlık durumunun iyiye gittiği açıklandı. Hastaneden bugün yapılan açıklamada, Eruygur’un sağ tarafında çok hafif bir felç durumu belirlendiği bildirildi.


Dün saat 15.00.'de gerçekleştirilen operasyonla ilgili bilgi veren Başhekim Prof.Dr. Nazım Mutlu ile Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Savaş Ceylan operasyonun başarılı geçtiğini, ayrıca ailesinin riskleri artırmamak için de tedaviye burada devam edilmesini istediğini söylediler.


Dün 3.5 saat süren operasyonla ilgili açıklama yapan Prof.Dr. Savaş Ceylan, travmaya bağlı olarak beynin değişik bölgelerinde hemorajik odaklar görüldüğünü, iki bölgedeki bu odakların temizlendiğini, ayrıca beyni rahatlatacak müdahalelerde bulunduklarını anlattı. Prof.Dr. Savaş Ceylan ayrıca kan basıncının düzenlenmesi ve takibinin yapılabilmesi için de ailesinin onayıyla ameliyat edilen Eruygur'un kafatasına basınç monitörü yerleştirildiğini söyledi.


Çıkan tablonun önceki gün ve düne göre daha iyi olduğunu belirten Prof.Dr. Ceylan, “Gözleri açıktır. Takip etme noktasındadır. Normal bir insan için 15 puan olarak söylenecek nörolojik tablo Eruygur için 10-11 puandadır. Yoğun bakımda takibi gerekir. Yoğun bakımda takip edildiği sürece hayati tehlikesi var demektir” diye konuştu.


Prof.Dr. Ceylan, Şener Eruygur’un takibinin de yoğun bakımda yapılacağını da bildirdi. Prof.Dr. Ceylan, Eruygur'un vücudunun sağ tarafında çok hafif felç hali olduğunu da belirterek, “Bu en baştan beri vardı. Bu travmaya bağlı bir yarısındaki, özellikle kortikal bölgedeki hemorajik kortizonlara bağlı bir felç halidir. Ama tam yerleşmiş bir felç olmaması, gelecek için umut vericidir” dedi. Eruygur'un solunum fonksiyonlarını kendisi tarafından sağlanmasının ardından normal servise alınabileceği belirtildi.


Başhekim Nazım Mutlu ise, İstanbul ve Ankara'daki GATA hastanelerinden yöneticilerin Eruygur'un başka hastaneye sevkinin yapılabileceğini, transferi konusunda hazır olduklarını ailesine ilettiklerini, ancak ailesinin riski artırmamak için tedaviye Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hstanesi’nde devam edilmesini istediklerini söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 18:18:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?