2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Eruygur'u Yurtkuran ziyaret etti

Kocaeli Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altında bulunan Ergenekon tutuklusu emekli Orgeneral Şener Eruygur'u, eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bursa Şube Başkanı Lütfü Kırayoğlu ve Halkın Yükseliş Partisi (HYP) hukukçuları ziyaret etti. 

Sabah saatlerinde Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne gelen eski Rektör Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran ve ADD Bursa Şube Başkanı Lütfü Kırayoğlu, ilk olarak hastane Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu ile görüştü. Mutlu'dan, Eruygur'un sağlık durumuyla ilgili bilgi alan heyet, daha sonra emekli paşanın ailesiyle görüşerek acil şifalar diledi. Daha sonra ise HYP üyesi yaklaşık 20 kişi, hastane önüne gelerek ellerindeki pankartlarla eylem yaptı. Slogan atan üyeler, Eruygur'a destek verdi. 

Grup adına açıklama yapan İzmir İl Başkanı Sacettin Çolak, "Paşamız yoğun bakıma alınmıştır. Hatırlanacağı gibi Eruygur Paşa bu uygulamanın ilk günüdeyken de tansiyonunun 17'ye çıkması sonucu hastaneye kaldırılmıştı. Paşa, 67 yaşında ve tansiyon ile şeker hastasıdır. Yaşamı boyunca Mustafa Kemal'i sevmekten, tam bağımsızlığı, laikliği savunmaktan ve askerliği şeref ve namusu gibi korumaktan öte birşey yapmamıştır. Askerler, paşalar ne yazık ki Kocaeli Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunmaktadır. Acı olan şeylerden biri de Şener ve Hurşit paşalara yapılan bu saldırıların Genelkurmay'ın eski ve yeni başkanlarının da onayıyla yapılmış olmasıdır. Yani Büyükanıt ve Başbuğ da silah arkadaşlarına ihanet etmiştir" dedi. 

Basın mensuplarına açıklama yapan Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran ise, Eruygur'un sağlık durumunun ciddi olduğunu, hayati tehlikesinin devam ettiğini ve beyninde iki ayrı kanamanın olduğunu, tedavi sürecinin 1 yıl boyunca süreceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 22:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?