6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Eskihisar Kalesi'nde fetih defilesi

TARİHİ KALEDE FETİH DEFİLESİ

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde GESMEK kursiyerlerinin Eskihisar Kalesi'ndeki defilesi renkli görüntülere sahne oldu. Defilenin ardından sahne alan Anadolu Rock Grubu Karmete'nin seslendirdiği türkülere eşlik eden gençler hisarı adeta salladı.

Gebze Belediyesi Güzel Sanatlar ve Meslek Edindirme Kursları (GESMEK) öğrencilerinin mezuniyet heyecanı sürüyor. 40'ı aşkın branşta bir yıl boyunca eğitim alan öğrenciler, usta öğreticilerinden öğrendiklerini eserlerine görücüye çıkarıyor. Eskihisar Kalesi'nde düzenlenen 'İstanbul'un fethi' temalı defilede sergilenen kıyafetler büyük ilgi gördü. Eskihisar Kalesi'nde organizasyon Gebze Belediyesi Mehter Takımı'nın konseriyle başladı.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, her yıl yeni üyelerin katıldığı GESMEK ailesiyle gurur duyduğunu söyledi. 1 yıl boyunca öğrencilerin eğitimiyle yakından ilgilenen usta öğreticilere de emeklerinden ve katkılarından ötürü teşekkür eden Köşker, "Gebze'nin en önemli markalarından olan GESMEK ailesinde mezuniyet coşkusuna ortak olmak üzere bugün bir araya geldik. Öğrencilerimizle ve öğretmenlerimizle ne kadar gururlansak azdır" dedi.

Mehter marşlarına coşkulu bir şekilde eşlik eden kalabalık, daha sonra sahneye çıkan GESMEK Türk Sanat Müziği Korosu'nun seslendirdiği eserleri dinledi. GESMEK öğrencilerinden oluşan koronun ardından başlayan defilede, kadın üst giysileri dikimi bölümünden mezun olan öğrenciler tarafından hazırlanan kıyafetler tanıtıldı. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethedişinin ana tema olarak seçildiği defilede öğrenciler tarafından özenle hazırlanan 25 eser, konuklar tarafından dakikalarca alkışlandı.

Defilenin ardından sahneye çıkan Karmete Anadolu Rock Grubu seslendirdiği birbirinden Karadeniz halk türküleriyle Eskihisar Kalesi'ni salladı.

TARİHİ KALEDE FETİH DEFİLESİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2011 Çarşamba 00:55:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?