8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

Esnafa yılbaşı denetimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin alt belediyelerinden Saraybahçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri İzmit merkezinde bulunan açık ve kapalı gıda satan işyerlerini denetledi. Denetlemeler sırasında ekipler 400 kilo bozuk ve kokmuş ciğer tespit ederek, işyeri hakkında yasal işlem başlattı.

Saraybahçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, açık gıda satan ve imal eden işyerleri başta olmak üzere, kapalı gıda satan işyerlerini de denetledi. Denetime Saraybahçe Belediyesi Zabıta Müdürü Necmettin Töre, İktisat Müdürü Erdoğan Alkan, Belediye Veteriner Hekimi Murat Akbaş ile Tarım İl Müdürlüğü’nden gıda kontrolörü Osman Büker katıldı. Halkevi balık pazarı, simitçi fırınlarını, lokantaları denetleyen zabıta ekipleri denetleme heyetinin eksiklik görüp uyardığı işyerlerine, tebligat yaparak uyarı verdi. Denetimler sırasında Hamdi Hemedanlı isimli kişiye ait Kardeşler Ciğercisi’ne giren ekipler, incelemeler sırasında 400 kilo bozuk ve kokmuş ciğer tespit etti. Bozuk ciğer satan işyeri hakkında yasal işlem başlatıldı.

Yiyecek üreten ve satan esnafların çok dikkatli olması gerektiğini söyleyen Zabıta Müdürü Necmettin Töre, "Özellikle yiyecek üreten ve satan esnaflarımızın çok daha dikkatli olmaları gerekiyor. Bizler, bu konuda esnaflarımızı uyarmak, gerektiğinde de yasalar çerçevesinde cezai uygulamalara gitmek durumundayız. Halk sağlığı, hepimizin sorumluluk duyması gereken çok önemli bir konudur. Avrupa Kenti unvanı almış Kocaeli’nin en gözde merkezi sayılan İzmit’te bu unvana yakışmayan manzaralar görmek bizleri üzmüştür. Bu denetimler sonrasında, umuyoruz ki esnafımız daha elverişli koşullarda hizmet vererek müşterilerinin hakkını gözetecektir" dedi.

Kocaeli-iHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 16:02:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?