2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Ev sahibi olamayanlar ağladı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kocaeli'nin Bekirpaşa ilçesinde satışa çıkarılan 80 konutun sahipleri kurayla belirlendi. 

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Bekirpaşa Belediyesi tarafından inşa ettirilen ve yapımı büyük ölçüde tamamlanan 80 konut TOKİ tarafından satışa çıkarıldı. 80 konut için 319 kişi başvuru yaptı. Başvuru yapanlar için bugün Mevlana Kültür Merkezi'nde kura çekildi. TOKİ ve noter yetkililerinin hazır bulunduğu törene, vatandaşlar ve aileleri katıldı. İlk olarak başvuru yapan 3 gazi ve ailelerinin dairesi belirlendi. Kuraya katılan aileler isimleri açıklanırken heyecanla salonda bekledi. Noter huzurunda yapılan kura çekimi sırasında vatandaşlar zaman zaman yerinde duramadı. 80 konutun sabihinin belirlenmesinin ardından ismi çıkanlar salonda büyük sevinç yaşarken çıkmayanlar gözyaşlarına hakim olamadı. 

16 yıldır kirada oturduklarını belirten İbrahim Gündüz, tarif edilemeyecek bir duygu içinde olduğunu belirterek "Ben 16 yıldır kiracıyım. 250 YTL kira veriyorum. Kiracılığın zorluklarını yaşadım. Tutulmuş durumdayım. Şu ana kadar böyle bir duyguyu tatmadım. Bunu benim yaşadıklarımı yaşayan insanlar anlar" dedi. 

74 metrekare büyüklüğündeki konutlar için 96, 108 ve 120 ay vade uygulanacak. Sahiplerini bulan konutların taksitleri ise 271 YTL, 747 YTL arasında değişiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 18:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?