2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Evyap'tan rehabilitasyon merkezi

Evyap grubu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Sanayi Mahallesi'nde tahsis ettiği 2 bin 600 metrekarelik araziye zihinsel engelliler için rehabilitasyon merkezi yapacak. 

Evyap grubunun yapımını üstlendiği rehabilitasyon merkezi için Sanayi Mahallesi'nde bulunan Gülen Yüzler binasının kenarındaki boş arazi tahsis edildi. Toplam 4 bloktan oluşacak rehabilitasyon merkezinin temeli törenle atıldı. Yapılacak bloklardan biri idari amaçlı, diğer 3 tanesi ise zihinsel engelli insanların eğitimi için kullanılacak. 

Temel atma törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, Başkan Danışmanı Ömer Polat, Evyap Şirketleri Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Evyap, Kocaeli Zihinsel Engelliler Beceri Geliştirme Derneği Başkanı Muhittin Erkaya ve vatandaşlar katıldı. Münir Karaloğlu, engelli insanlara sahip çıktıklarını belirterek, "Onları toplumun bir parçası olarak görüp, önlerindeki engelleri kaldırıyoruz. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projeler sayesinde bir çok engelli vatandaşımız artık hayata umutla sarılıyor. Burada da zihinsel engelli insanlarımız eğitilerek, kendi ihtiyaçlarını karşılayan fertler haline getirilmeye çalışılacak" dedi. 

Mehmet Evyap ise, böyle bir hizmette şirket olarak emeklerinin bulunmasının sevindirici olduğunu ifade etti.
Rehabilitasyon merkezi, Mürivvet Evyap Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi adı altında hizmete açılacak. Binada sığınak, yemekhane, oyun ve kapalı spor salonu bulunacak. Toplam 180 kişiye eğitim verebilecek kapasitede inşa edilen rehabilitasyon merkezi, şehrin önemli bir ihtiyacını karşılayacak.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 16:27:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?