3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Fabrika önüne protesto çadırı

İzmit Atıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme A.Ş (İZAYDAŞ) fabrikasında çalışan 2 işçi, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikasına üye oldukları gerekçesiyle işten çıkartıldı. İşten çıkartılan 2 işçi, fabrika önüne çadır kurarak eyleme başladı.

İZAYDAŞ’da çalışan Menderes Kayacık ve Aydın Koçak adlı işçiler, Genel-İş Sendikasına üye oldukları gerekçesiyle işten çıkartıldı.

Kayacık ve Koçak yeniden işe dönmek için fabrika önüne çadır kurarak eyleme başladı.

İZAYDAŞ’a bu yıl da fazla insan alındığını dile getiren Genel-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Gürol Güçlü, "İZAYDAŞ’ın şu anki personeli bile fabrikaya fazla gelmektedir. Belediyede yönetim değişince hemen 70 işçi alındı. Fakat Genel-iş Sendikası’na üye oldukları gerekçesi ile 2 arkadaşımızı işten çıkardılar" dedi.

İşten çıkartılan Kayacık ve Koçak ise "Haklarımızın korunması için sendikaya üye olmak istedik fakat işten çıkartıldık. İşimize tekrar başlamak için eylem yapıyoruz" şeklinde konuştular.

Fabrikadan atılan 2 işçinin AK Parti mahalle temsilciliği yaptıkları öğrenildi. İşçilerin üye olduğu Genel- İş Sendikası’nın yöneticileri fabrika önünde kalan işçileri her gece ziyaret ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2005 Salı 14:32:51
Güncelleme :31 Mart 2005 Perşembe 15:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?