5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Faciayı yolcu önledi

KOCAELİ'DEKİ TREN KAZASI

Kocaeli'de meydana gelen tren kazasında, yolculardan birinin kopan vagonları görüp yolcuları arka tarafa yönlendirmesi, olası bir faciayı önledi.

Kocaeli Valisi Gökhan Sözen, olay yerinde yaptığı açıklamada, biri ağır 33 yaralının hastanelerde tedavisinin devam ettiğini ve can kaybının olmamasının büyük bir şans olduğunu belirtti. Sözen, demiryolunun en kısa zamanda ulaşıma açılacağını söyledi.

Kaza sırasında Adapazarı istikametine seyir halinde olan trendeki yolculardan Oğuzhan Güner, "Kaza sırasında büyük bir gürültü duyduk ve yola saçılan yolcuları gördük. Son vagondaki yolculardan biri, vagonun ayrıldığını görünce diğer yolcuları arka tarafa ittirmiş. Bu, kazanın ucuz atlatılmasının önemli bir nedeni" dedi. İstanbul Üniversitesi'nde eğitim gördüğünü ifade eden Güner'in, Adapazarı'nda oturan ailesi, tuttukları ticari taksi ile oğullarını almaya geldi.

Kazada yaralanan Hilal Selvi, Melih Cevahirci, Ömer Faruk Cevahirci, Harun Orak, Hamit Demir, Büşra Temel, Yusuf Akbulut, Şeyma Dağcı, Devrim Barış, İlhan Karakuş, Fatih Akgün, Salih Açıkel, Mustafa Kuçi, Selahattin Akbaş, Yasin Akbulut, Bülent Yılmaz, Dursun Akbulut, Selma Seyhan, Berkan Seyhan, Semra Çolak , Rüyhan Arıkan Seka Devlet Hastanesi'ne; Mehmet Bozkurt, Rahif Temel Ağır, Onur Kilimci, Kandir Gündüz Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hamile olan Birgül Öskan ise Kadın Doğum Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Derince Devlet Hastanesi'nde de 5 kişinin tedavi altında olduğu öğrenildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kazayı yara almadan atlatan yaklaşık 500 yolcunun otobüsler ile gidecekleri yerlere götürülmesini sağladı.

KOCAELİ'DEKİ TREN KAZASI
KOCAELİ'DEKİ TREN KAZASI
KOCAELİ'DEKİ TREN KAZASI
KOCAELİ'DEKİ TREN KAZASI
KOCAELİ'DEKİ TREN KAZASI
KOCAELİ'DEKİ TREN KAZASI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 23:05:03
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 00:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?