5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Fırınlara sıkı denetim

KOCAELİ'DE FIRINLARA SIKI DENETİM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayında tüketici sağlığını korumak için fırın ve unlu mamul işletmelerini denetledi.

Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayında fırın ve tatlı imalathanelerinde oluşan yoğunluk sebebiyle bu tarz ürünleri halka sunan işletmeleri sıkı denetime tutuyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Valiliği Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından ortaklaşa yapılan denetimlerde, ağustos ayı içinde yaklaşık 180 işyeri denetlendi.

İncelemelerde ürünlerin sağlığa uygunluğu tespit edilip eksiklik görülen işyerleri hem uyarılıyor hem de gerekli görülürse cezaya tabi tutuluyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü, Zabıta Daire Başkanlığı İhtisas Zabıta Şube Müdürlüğü ekiplerinin yer aldığı denetimlerde, işyerlerinde genel temizlik ve düzen, işyeri çalışanlarının sağlık muayeneleri, personel, alet ekipman hijyeni, ruhsat ve gerekli izinler ayrıntılı bir şekilde inceleniyor.

Yetkililer, vatandaşların satın aldığı ürünlerde kendi denetimlerini ihmal etmemesini de ileterek en iyi denetçinin tüketicinin kendisi olduğunu söyledi.

KOCAELİ'DE FIRINLARA SIKI DENETİM
KOCAELİ'DE FIRINLARA SIKI DENETİM
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 13:43:05
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 13:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?