2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Folklorculara uluslararası davet

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, İtalya'nın Sicilya Adası'nda yapılacak olan Uluslararası Aragona Festivali'ne davet edildi.

Uluslararası Aragona Festivali, 22 Ağustos - 1 Eylül tarihlerinde İtalya'nın Sicilya Adası'nda yapılacak. 10 ülkenin katılacağı festival 10 gün sürüyor. Antrenör Murat İskenderoğlu nezaretinde 41 kişilik kafileyle 15 Ağustos'ta yola çıkacak olan Büyükşehir Kağıtspor Halk Oyunları Takımı, 5 Eylül'de Türkiye'de olacak.

Edirne'den başlayıp birçok ülkeyi geze geze gidecek olan ekip, 20 gün boyunca gittikleri her yerde gösteri yapacak. İtalya hazırlıklarını sürdüren ekip, önceki akşam Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde bir gösteri yaptı. Çok sayıda oyuncu velisinin de izlediği gösteri ilgi gördü. İzleyenlerin alkışları arasında Artvin, Üsküp, Roman, halay ve aşık maşuk oyunlarını oynayan ekip, festivale hazır olduklarını gösterdi.

10 gün boyunca her gün 20'şer dakikalık oyunlar halinde 3 sefer gösteri yapacak olan Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, İtalya yolculuğuna kadar çalışmalarını sürdürecek.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2008 Cumartesi 13:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?