30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Ford Otosan'dan eğitime destek

Kocaeli'nde Ford Otosan İlköğretim Okulu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in katıldığı törenle açıldı. 

Açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Kocaeli Valisi Gökhan sözer, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ford Otosan yetkilileri ve davetliler katıldı. Bakan Çelik, törende yaptığı konuşmada, "Türkiye'de yılda 1 milyon araç üretiliyor, bunun yüzde 50'sini Koç Holding firmaları olan Fiat ve Ford Otosan üretiyor. Bu şekilde Koç grubu Türkiye'nin geleceğine yatırım yapıyor. 58. ve 59. hükümet dönemlerinde bütçeden en büyük pay eğitime ayrıldı. 60. hükümet döneminde de en büyük pay eğitime ayrılacaktır. Ama şu günlerde enerjimiz gereksiz tartışmalarla tüketilmek isteniyor. Bugün dünden iyidir, yarın daha iyi olacak. Bu okula 8 trilyon harcayarak bin öğrenciye eğitim ve öğretim şansı sağlayan Koç ailesi ve yetkililerine Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç'a teşekkür ediyorum. Rahmetli Vehbi Koç'u rahmetle anıyorum" şeklinde konuştu. 

Rahmi Koç ise, eğitim, sağlık ve kültür alanında yatırımlarının hiç aksamadan devam ettiğini, bu üç alana 2006 senesinde 48 milyon dolar, 2007 senesi Eylül ayına kadar da yaklaşık 35 milyon dolar yatırım yaptıklarını söyledi.
Ford Otosan tarafından yaptırılan okulda 33 derslikte 990 öğrenci eğitim görecek. Alanı 8 bin 200 metrekare olan okul, her türlü alt yapısıyla 7 milyon YTL'ye 6 ayda yaptırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 16:09:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?