3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Fuar denetimden geçti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, açılış hazırlıklarını tamamladığı Fuar’da faaliyet gösteren iş yerlerini denetimden geçirdi. Önceki akşam yapılan denetimlerde, işylerlerinin sağlık koşullarını yerine getirip getirmediği, fiyat konusu gibi kontroller yapılarak, eksiği bulunanların sahipleri uyarıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kontrol ve Güvenlik Daire Başkanı Selami Aydın’ın başkanlığını yapılan denetime, Zabıta Müdürü Eyüp Deveci, Zabıta, Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğü, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile Çevre Daire Başkanlığı ekipleri katıldı. 

Fuar’da vatandaşların daha huzurlu bir ortamda eğlenmelerini sağlamak amacıyla yapılan genel denetim sırasında, işyerlerinin çalıştırdığı personelin sağlık muayenelerinin yapılıp, yapılmadığı, işletme ve çalışma ruhsatları, yangın söndürme cihazları, mutfakların temizliği, gıdaların hijjenik ortamda korunmaları, mutfak eşyalarının kullanılabilirliği, gürültü ve çevre kirliliği konularında işyerleri kontrol edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kendileri için en önemli şeyin insan sağlığı olduğunu belirterek, "İnsan sağlığını korumak birinci görevimiz. Bunun için denetimlerimiz işyerlerini huzursuz etmeden, eğlenen insanlara rahatsızlık vermeden zaman zaman denetlemek" şeklinde konuştu. Denetimler sırasında bazı işyerlerinde görülen noksanlıklar tutanaklarla tespit edildi. Bu işyerlerine eksikliklerini gidermek için süre tanınırken, işyeri sahipleri de uyarıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2005 Perşembe 16:18:54
Güncelleme :3 Haziran 2005 Cuma 17:04:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?