2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Fuar içindeki göl alarm veriyor

Kocaeli Fuarı içinde bulunan ve her gün yüzlerce vatandaşın gezdiği göl, kirlilik sebebiyle alarm veriyor. Duyarsız vatandaşların attığı çöpler ve göl içinde büyüyen yosunların temizlenmemesi suyun rengini değiştirdi. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kocaeli fuarı, her gün binlerce kişinin akınına uğruyor. Vatandaşların özellikle akşam saatlerinde gelerek günün stresini attığı fuarda, çeşitli eğlencelerde düzenleniyor. Yaz aylarında vatandaşların sandalla gezdiği ve fuarın simgesi haline gelen göl ise kirlilik sebebiyle S.O.S veriyor. 

Duyarsız vatandaşların attığı sigara izmariti, pet şişe, kağıt gibi çöpler ise göl kenerında göze hoş olmayan görüntüler oluşturuyor. Gölün çok uzun zamandır temizlenmemesi sebebiyle büyüyen yosunlar ise çevreye duyarlı insanlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Göle sandal sefası yapmak için geldiklerini ifade eden Burak Soylu, "Golün suyunun boşaltılıp içerisinin temizlenmesi gerekiyor. Bu yapılmasa bile içerisindeki yosunlar temizlensin. Biz göl içinde yunuslarla gezdiğimiz zaman hoş olmayan manzaralarla karşılaşıyoruz. Yetkililer bu konuda biraz daha duyarlı davransın" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 16:30:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?