2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Futbolculara 30'ar bin YTL para cezası

Kocaelispor'da kötü gidişatın faturası futbolculara kesildi. Yeşil-siyahlı takımda dün akşam toplanan yönetim kurulu sonrası futbolculara 30'ar bin YTL para cezası verildi. 

Turkcell Süper Lig'de 8 haftada aldığı 1 puanla lig sonuncusu Kocaelispor'da yönetim kurulu üyeleri dün akşam 2 saat süren bir toplantı düzenledi. Toplantının ardından alınan kararları bugün yönetim kurulu üyeleri ile birlikte açıklayan Kocaelispor Başkanı Serhan Gürkan, "Deplasmanda Ankaraspor karşısında aldığımız yenilgi ve bu maçta takım olarak oynanan kötü futbol sonrası Kocaelispor Yönetim Kurulu olarak, dün saat 17.00'de tesislerde olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdik. Yaklaşık 2 saat süren ve tüm yöneticilerin eksiksiz katıldığı bu toplantı sonrasında tüm futbolculara kişi başı 30 bin YTL para cezası kesilmesine karar verdik. Ayrıca önümüzdeki hafta kendi sahamızda oynayacağımız ve çok önemli olan Ankaragücü maçı öncesi, bu zor günlere mahsus, tesislerde futbolcularımızın bu maça tam konsantrasyon sağlamaları için bazı kurallar uygulanmasına karar verilmiştir. Basınla ilgili olan kuralların uygulanmasında bizlere anlayış göstereceğinizi umuyorum. Camia olarak zor günler geçirdiğimiz doğrudur.
Fakat, benim ve yönetici arkadaşlarımın teknik heyetimize ve futbolcularımıza güveni tamdır. Hem teknik heyetimiz, hem de futbolcularımız, Kocaelispor'u bu kötü günlerden çıkaracak bilgi, yetenek ve inanca sahiptir. Ayrıca, ben ve yönetici arkadaşlarım bu zor günlerin, asarak, keserek, bazı kesimlerin beklenti içinde olduğu gibi istifa veya kongre kararları alınarak değil, aksine kenetlenerek aşılacağına inanıyoruz" dedi.

"BASIN MENSUPLARINA SAĞDUYU ÇAĞRISI" 

Zor günlerde herkesi destek vermeye çağıran Başkan Serhan Gürkan, "Bu dönemde bize, teknik heyete, taraftarlarımıza ve futbolculara olduğu kadar siz basın mensuplarına da önemli bir görev düşüyor. Bu kentte Kocaelispor'u yazan, çizen ve yorumlayan herkes taraftır. Kocaelispor'un menfaatlerini düşünmek ve kollamak durumundadır. Bu kentteki diğer haberlerde doğal bir yol olan tarafsız habercilik ve yorumculuk, maalesef Kocaelispor için geçerli olmamalıdır. İzleyeceğiniz iki yol var. Ya bu ligde geçirdiğimiz 8 haftaya bakarak eleştirilerinizin dozunu daha da artıracaksınız. İstifa veya kongre haberleri ile şu an bazılarınızın yaptığı gibi bizleri vatan haini ilan ederek, alınan kötü sonuçlara bakıp futbolcuları yerin dibine sokarak, morallerini bozarak, benzeri görülmemiş bir art niyetler 8. haftada bir takımı küme düşmüş ilan edip veryansın ederek, en ufak bir olumsuzluğu manşetlerinize taşıyarak, haber yapacaksınız. Ya da, bu camiayı kenetleyecek, bu zor günleri atlatmak için toparlayıcı, motive edici yayınlar yapacaksınız. Tercih elbette sizin. Ama lütfen yazılarınızda, haberlerinizde, yorumlarınızda, bu kulübün, şu anda işbaşında olan yönetimin bir takımıymış gibi yorumlar yapmayın. Sapla samanı birbirine karıştırmayın. Kocaelispor bu yönetimin değil, bu kentin takımıdır. Kocaelispor, bu kentin en önemli kurumudur. Biz, camia olarak tek vücut olursak bu kötü günleri aşarız" diye konuştu. 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 20:57:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?