5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Gardiyanlar rüşvet alırken yakalandı

CEZAEVİNDEKİ MAHKUMLARI EVLERİNE GÖTÜREN GARDİYANLARA SUÇÜSTÜ

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, gerçekleştirdiği operasyonda mahkumlardan rüşvet alan 2 gardiyan ile aracılık yapan 2 turizm şirketi sahibini gözaltına aldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aldıkları bir ihbarı değerlendirerek İzmit'te hac organizasyonu yapan bir turizm firması ile bağlantılı 2 gardiyanı takibe aldı. 3 ay boyunca şahısları teknik olarak takip eden ekipler, ilginç bağlantılara ulaştı. Karamürsel Cezaevi'nde yatan mahkumların, yakınları aracılığıyla turizm firması sahipleri İ.T. ve dini nikahlı eşi Z.A. ile bağlantıya geçtiği, turizm firması sahiplerinin de gardiyanlar H.Y. ve İ.İ.'ye talepleri ilettiği öğrenildi.

Gardiyanların; mahkumların kullanması için dışarıdan yasa dışı yollarla cezaevine cep telefonu soktuğu, mahkumlarla iş bağlantıları olan kişileri yasa dışı bir şekilde görüştürdüğü, nakilleri sırasında mahkumların evlerinde kalmalarını sağladıkları, cezaevleri arasındaki mahkum transferlerinde çeşitli bağlantılar kurarak mahkumların rahat etmesini sağladıkları tespit edildi. Olayla ilgili delileri toplayan polis, turizm firması yetkililerinin gardiyanlara rüşvet verilirken gizli kamera ile görüntülerini

çektikten sonra operasyona başladı. Olayla ilgili olarak gardiyanlar H.Y., İ.İ., turizm firması sahipleri İ.T ve Z.A. ile şahıslara yardım eden G.S., F.P., T.U. gözaltına alındı. H.Y ve İ.İ. tutuklanarak cezaevine konulurken, diğer şahıslar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Turizm firmasında yapılan aramada bulunan 78 adet pasaport ile 2 adet evlenme cüzdanına ise polis tarafından incelenmek üzere el konuldu.

CEZAEVİNDEKİ MAHKUMLARI EVLERİNE GÖTÜREN GARDİYANLARA SUÇÜSTÜ
CEZAEVİNDEKİ MAHKUMLARI EVLERİNE GÖTÜREN GARDİYANLARA SUÇÜSTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 13:43:05
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 16:12:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?