2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Garip Evi'nde ramazan sofrası

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ihtiyaç sahiplerine belirli bir süre barınma imkanı sunduğu Garip Evi, diğer adıyla Barınma Merkezi'nde ramazan boyunca iftar sofrası kurulacak. 

Büyükşehir Belediyesi, 2005 yılında kurduğu Barınma Merkezi ile yardıma muhtaç, kimsesiz vatandaşların aile ortamında yaşamalarını sağlıyor. 3 öğün sıcak yemek, sıcak su, sağlık ve barınma hizmetleri veren merkez, ihtiyaç sahiplerinin ramazanı aile ortamında geçirebilmeleri için hazırlıkları tamamladı. Barınma Merkezi Müdürü Ali Rıza Gönen, "Oruç tutabilen misafirlerimize iftar ve sahurlarda, tutamayanlara ise yine üç öğün sıcak yemek vereceğiz" şeklinde konuştu. 

Barınma Merkezi, bugüne kadar bin 878 garibe yardım elini uzattı. Kurulduğu yıldan bu yana 500 kişiye tedavi ,161 kişiyi sığınma evlerine yerleştirme, 151 kişiyi ailesi ile buluşturma, 75 kişiye yeşilkart çıkartma, 27 kişiyi huzur evine yerleştirme, 19 kişiye maaş bağlanmasını sağlama, 4 kişiyi özel bakım merkezlerine yerleştirme hizmeti sundu. Barınma Merkezi'nde yaşayan yardıma muhtaç vatandaşların hepsi yapılan hizmetten çok memnun. 28 yaşındaki Taner Baş bunlardan biri. Geçirdiği trafik kazası sonucu sakat kalan Baş, kısa bir süre önce Büyükşehir Belediyesi Barınma Merkezi'nde yaşamaya başladı. 

Baş, "Engelli olduktan sonra hayatım kararmıştı. Merkezde kalmaya başladım. Şimdi maaşım bağlandı ve özel rehabilitasyon merkezine gitmem sağlandı. Artık yüzüm gülüyor" dedi. 

Oğulları tarafından terk edilen 80 yaşındaki Ali dede de Barınma Merkezi ile hayata tutunanlardan. İzmitli Yusuf Ziya Sarıoğlu ise yine merkez sayesinde hayatını idame ettiriyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 15:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?