30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Gasp çetesine 246 yıl hapis

Çok sayıda gasp eylemini gerçekleştirdiği ve iki kişiyi öldürdüğü iddialarının da aralarında bulunduğu 23 eylemden yargılanan A. P. 'ye 246 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

İkisi tutuklu 17 sanığın yargılandığı İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 4 sanık hazır bulundu. Yaklaşık 4 yıllık yargılamanın karar celsesinde son sözü sorulan A. P. , yokluk ve çaresizlikten suç işlediğini belirterek "İşlediğim tüm suçları daha önce anlattım. Hepsi bireysel suçlardır bu suçları işlemek için bir çete kurmadım" dedi. Son olarak pişman olduğunu belirten sanık mahkemenin vereceği cezaya razı olduğunu söyledi.

Duruşmada son sözleri sorulan diğer sanıklar ise haklarında suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını talep etti.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, örgüt kurduğu ve örgütün yöneticiliğini yaptığı iddia edilen A. P'nin örgüt kurması hakkında yeterli delil olmadığından beraatına karar verdi.

Kararda 2 Şubat 2003'de A. P ile E. A'nın kendilerini ihbar ettiklerini düşündükleri Şahin Korkusuz'u öldürdükleri, öldürmeden önce de kimin öldüreceği konusunda yazı tura attıkları belirtildi. A. P. 'nin daha sonra 17 Şubat 2003'de de suç ortağı olduğu öne sürülen E. A'yı öldürdüğü ifade edildi.

Mahkeme heyeti 2002-2003 yılları arasında 2'si cinayet 23 eylem gerçekleştirdiği öne sürülen A. P. 'yi toplam 246 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti yasa gereği sanık hakkında verilen hapis cezasını 36 yıl ile sınırlandırdı.

Mahkeme heyeti, sanıklardan A. H. S. 'yi, 8 ayrı gasp eyleminden 62 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti 10 sanığa 10 ay ile 8 yıl 4 ay arasında değişen hapis cezası verirken, 5 kişi de beraat etti.




AA/ iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2007 Salı 15:33:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?