2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Gazanfer Bilge gözyaşlarıyla uğurlandı

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Gazanfer Bilge, son yolculuğuna, yaptırdığı okullarda okuyan öğrenciler tarafından uğurlandı. 

Gazanfer Bilge için Kocaeli Üniversitesi Gazanfer Bilge Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu'nda tören düzenlendi. Törene Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Vali Gökhan Sözer, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Adalet Bakanılığı Müsteşerı Fahri Kasırga, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık ve Osman Pepe, Vali Nevzat Ayaz, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Güreş Fedarasyonu Başkanı Osman Aşkın Pak, Eski Jandarma Genel Komutanı Orgenaral Rasim Betir, Kırkpınar'ın eski başpehlivanlarından Ahmet Taşçı, Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Levent Erdoğan, eski güreşçiler, Gazanfer Bilge'nin eşi Yıldız Bilge, oğlu Muzaffer Bilge ve torunları ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, törene katılan pek çok kişinin Bilge'nin zaferlerini görmediğini ancak kendisinin bu tarihi ana tanıklık ettiğini belirterek, "Onunla hepimiz övünüyoruz. Onun şampiyonluğundan belki de daha önemlisi eğitime yaptığı katkıdır. Karamürsel'in çehresi, eğitim seviyesi onun katkılarıyla arttı. O, herkesin sahip olamayacağı sevgiye layık" dedi. 

Konuşmaların ardından Gazanfer Bilge'nin tabutuna karanfiller bırakıldı. Bazı öğrenciler tören boyunca gözyaşlarına engel olamazken, Bilge'nin tabutu uzun süre omuzlardan inmedi. Eski milli güreşçiler de Bilge'nin tabutunu bir süre taşıdı. Gazanfer Bilge, Dereköy mezarlığına defnedilirken, cenaze törenine katılanlara etli pilav ve helva dağıtıldı.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 09:29:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
okan türel IP: 78.172.133.xxx Tarih : 14.10.2008 13:21:18

Allah mekanın cennet elesin cok severdik gazanfer amcamızı