5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Gaziler bir kez daha o topraklarda

KORE GAZİLERİ BİR KEZ DAHA O TOPRAKLARDA

Kocaelili Kore Savaşı gazileri, Güney Kore'de savaşta şehit düşen arkadaşlarının mezarlarını ziyaret etti.

Güney Kore'nin Ulsan Büyükşehir Belediyesi, Kocaelili Kore gazilerini misafir etti. Bütün masrafları Ulsan Belediyesi tarafından karşılanan ziyarete Kore gazileri İsmail Atıman, Mustafa San, Abdullah Tanrıkulu ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Osman Ayvazoğlu ile AB Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü'nden Uğur Işık katıldı.

Türk heyeti, ilk olarak Busan'daki Birleşmiş Milletler Türk Şehitliği'ni ziyaret edip, burada yatan şehitlerimiz için dua etti. Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun da 2 hafta önce ziyaret ettiği şehitlikte 462 askerimiz yatıyor.

Ulsan Büyükşehir Belediye Başkanı Bak Maeng-Woo tarafından onurlarına verilen yemeğe katılan de gaziler duygusal anlar yaşadı. Woo, savaşın başladığı yıl dünyaya geldiğini söyleyerek, "Türk ordusu eğer o dönemde bize yardım etmeseydi ya esaret altında olacaktık ya da ölecektik" diye konuştu.

Başkan Bak Maeng-Woo'yu makamında ziyaret eden gaziler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun iyi dileklerini iletti. Kocaeli ve Ulsan arasındaki kardeş şehir ilişkilerini daha da güçlendirmek için neler yapılabileceğini konuşan yetkililer, 2012 yılının iki şehir arasındaki kardeş şehir ilişkilerinin başlamasının 10. yılı olduğunu belirterek, bu senenin verimli geçirilmesini kararlaştırdı.

KORE GAZİLERİ BİR KEZ DAHA O TOPRAKLARDA
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 12:33:02
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 13:41:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?