2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Gebze Dernekler Birliği'nden açıklama

Gebze Dernekler Birliği Başkanı Zeki Gedikoğlu, düzenlediği basın toplantısında, amaçlarının Gebze'ye hizmet olduğunu belirterek, "Bunun için de Gebze'nin Gebze'den yönetilmesi gerekiyor. Ama şimdiye kadar maalesef Gebze atlama tahtası oldu. Dışarıdan Gebze'ye atlayıp, Gebze'ye hizmet verilmeden gidiliyor. Gebze'ye Gebzeliden hayır var" dedi. 

Uzun yıllar Gebze'de ikamet ettiğini ve hizmet ürettiğini belirten Gedikoğlu, "Bizim ilkemiz 2 D 1 T'dir. Yani doğduğun, doyduğun ve Türkiye sevdasıdır. Bundan 8 ay önce şehitleri anma programıyla dernekler olarak bir araya geldik. Daha sonra da bu toplantılar devam etti. Dernek çalışmaları bayrak yarışıdır. Bu işi gönüllü olarak yapacak olan arkadaşlarımız görev alıyor. Dernekler Birliği siyaset üstüdür. Biz burada Gebzemize nasıl faydamız olur, onu düşünmeliyiz" diye konuştu. 

Toplantıya katılan Gebze Muşlular Dernek Başkanı Hasan Payyu, Gebze'nin hizmet alamamasında başkanların da sorumlu olduğunu belirterek, "Başkanlar Mevlana gönüllü, Yunus dilli olsunlar. Gebze sanayi kenti, ama bir fabrikanın genel müdürü başkanla görüşmeye geldiği zaman iki saat dışarıda bekliyor. Böyle olmaz. Sanayicinin desteği ile Gebze'nin çehresini değiştirmek mümkün" diye konuştu. 

Gebze Yozgatlılar Dernek Başkanı Erol Akalın ise önce Gebzeli, sonra Yozgatlı olduğunu belirterek, "Dernekler birliği sayesinde Gebzelilik bilinci oluştu. Onun için bu birliğe sahip çıkmalıyız. Gebze'de büyük işsizlik var. Türkiye'nin en büyük sanayi bölgesinde işsizlik var. Her şey güllük gülistanlık gösteriliyor. Ama gerçek öyle değil. Sorunlara gerçekçi tespitler yapmak lazım" dedi. 

Gebze Erzurumlular Dernek Başkanı İsrafil Kamacı ise, Gebze'nin yıllardır ihmal edildiğini, fakat özellikle Büyükşehir'e girdikten sonra büyük hizmetler aldığını söyledi. Kamacı, "Gebze'nin nüfusu belli. Şimdiye kadar aldığı hizmetler de belli. Son zamanlarda alt yapıya yapılan yatırımları, Gebze'nin yollarını, kaldırımlarını herkes görüyor. Bu çalışmaların daha da artarak Gebze'ye güzellikler getireceğini hep beraber göreceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 14:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?