2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Gebze Mesude İşman İÖO açıldı

Gebze Mesude İşman İlköğetim Okulu törenle eğitime açıldı. 

Cezaevi karşısına hayırsever Mesude İşman tarafından yaptırılan ve kendi adını taşıyan ilköğretim okulu düzenlenen açılış töreninin ardından eğitime başladı. Öğrenciler tarafından hazırlanan folklor gösterileri ile başlayan törende konuşan hayırsever Mesude İşman, "Devletimin bana verdiği eğitim, sağlık gibi bir çok hizmete karşı kendimi borçlu hissettim. Bu borcumu ödeyebilmek içinde böyle bir girişimde bulundum. Belki borcumun tamamını ödeyemesem de kısmen ödediğime inanıyorum "dedi. 

Törene Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ceylan ile çok sayıda davetli, öğrenciler ve velileri katıldı. Davetliler, eğitime katkılarından dolayı İşman'a teşekkür etti. 

Protokol konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesildi. Büyükşehir Belediyesi Bando takımı çaldığı hareketli parçalarla öğrencileri coşturdu. Bando takımı eşliğinde bir süre tempo tutup oyun oynayan öğrenciler daha sonra Kızılay'ın dağıttığı suları almak için birbiri ile yarıştı. 

Arapçeşme'de 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında hizmete giren Mesude İşman İlköğretim Okulu 18 derslikli ve 1 milyon 200 bin YTL'ye mal oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 17:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?