6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Gebze TAKBİS sistemine geçti

GEBZE TAKBİS SİSTEMİNE GEÇTİ

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Türkiye'nin her yerinde uygulamaya koyulan tapu ve kadastro bilgi sistemine (TAKBİS) geçildi.

Yeni sistem için düzenlenen törene katılan Tapu Kadastro Bölge Müdürü Sedat Cömertoğlu, Gebze Tapu Kadastro Müdürlüğü'nün yeni yerine taşınacağını duyurdu. Cömertoğlu, yeni sistemle Gebzelilere daha sistematik bir şekilde hizmet vereceklerini söyledi. TAKBİS hakkında bilgi veren Cömertoğlu, "Tapu ve kadastro bilgi sistemi, devlet otomasyon ağına bağlı bir sistemdir. Şu an Türkiye'de 39 müdürlük bulunuyor. Sonuçlarını almaya başladık. Yeni müdürlükler açılmaya devam edecek. Yaklaşık 6 aya kadar tüm Türkiye'de devreye girecek. E-devlet sistemiyle elektronik ortamda çalışma kolaylığını Türkiye'de en iyi biz kullanıyoruz. Bu kolaylığı sağlayan hükümete de teşekkür ediyoruz. Bu hizmeti sadece kurumlara değil vatandaşlara da veriyoruz. Vatandaşlar artık dünyanın her yerinden gayrimenkul takibini ve alım satım yapabilecek" dedi.

NUMARATÖR SİSTEMİNE GEÇİLİYOR

Bu arada, Gebze Tapu ve Kadastro Müdürlüğü numaratör sistemine geçecek. Türkiye'nin bir çok yerinde tapu müdürlükleri numaratör sistemine geçmesine rağmen Gebze'de halen eski sistemle hizmete devam edilmesinden şikayet eden vatandaşlara müjde veren Tapu Kadastro Bölge Müdürü Sedat Cömertoğlu, yaklaşık bir aya kadar yeni sisteme geçileceğini açıkladı.

GEBZE TAKBİS SİSTEMİNE GEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2011 Çarşamba 18:21:01
Güncelleme :8 Haziran 2011 Çarşamba 18:32:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?