5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Gebze yangınında 3. gün

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde faaliyet gösteren bir sunta fabrikasındaki 65 bin ton tomruğun bulunduğu depodaki yangın, 2 gün geçmesine rağmen kontrol altına alınamadı.

Yangın 2 gündür devam etmesine rağmen tamamen kontrol altına alınamıyor. Buna bağlı olarak yangının etrafa sıçramaması için soğutma çalışmaları da geceli gündüzlü aralıksız devam ediyor. Yangın ilk başladığı yerden uzaklaştığı gözlenirken, itfaiye çalışanları yangını dar bir alanda tutabilmek için çabalıyor.

Yangının 2 gündür devam etmesi çevrede yaşayan insanlarında hayatını felç etmiş durumda. Vatandaşlar elektriksiz geçen sürece bir de duman ve kül bulutları eklenince vatandaş duruma tepki gösterdi. Yangının bir an önce sönmesini isteyen vatandaşlar, çok korktuklarını 2 gündür uyuyamadıklarını söylüyor. İtfaiye çalışanları vatandaşların evlerini saat başı sulayarak olası bir yangını engellemeye de çalışıyor.

TREN YOLUNA SOĞUTMALI ÖNLEM

Telleri eriyen ve rayları da sıcaktan genleştiği söylenen tren yolu da saat başı soğutma yapılan yerlerin arasında yer alıyor. Sunta firmasının buhar kazanlarının bulunduğu bölümdeki kimyasal maddelere yönelik önlemler alındı. İstanbul'dan Gebze istikametinde E-5 karayolunda trafik yoğunluğu azalırken, itfaiye ekiplerinin yorgun olduğu gözlendi

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2010 Pazartesi 18:52:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?