2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Gebze'de baz istasyonu tepkisi

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir süre önce Köşklüçeşme Mahallesi'nde kurulan baz istasyonuyla ilgili olarak yükselen tepkiler, eyleme dönüştü. 

Türkiye genelinde kuruluşu büyük tepkilere yol açan baz istasyonlarından birisinin Köşklüçeşme Mahallesi'ne kurulması üzerine mahalle halkı eylem yaptı. Mahalle sakinleri aralarında komisyon kurarak baz istasyonuyla ilgili dava açtı. Avukat Güner Anlar Baş'a yetki veren komisyon, davanın alacağı kararın Türkiye'ye örnek teşkil etmesi için yasal anlamda her türlü mücadeleye hazır olduklarını ifade etti. 

Komisyon adına konuşan Mustafa Kabacaoğlu, her türlü yasal yola başvurduklarını belirterek, "Bu istasyon okulumuza 70 metre uzaklıkta. Bu okulda bırakın mahalleliyi, 2 binden fazla çocuk okuyor. Baz istasyonunun yerleştirildiği evin sahibi Mehmet Kırtop, kira bedeli olarak büyük ücret alıyor. Onun için indirmek istemiyor. Gebze 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurduk. İlgili her makama gittik. Bu istasyonun buradan kaldırılmasını istiyoruz" dedi. 

Çocuklarını olkula göndermeyeceklerini belirten mahalle sakinleri, "Biz kendimizden önce çocuklarımızı düşünmek zorundayız. Okullar açıldığı zaman biz çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz. İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne sorduk. 10 sene sonra hastalıklar başlar dediler" diye konuştu. 

Öte yandan baz istasyonun kaldırılmasıyla ilgili çalışmaları yürütmek için oluşturulan 6 kişilik komisyon imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasına 800'e yakın vatandaş destek verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 18:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?