2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Gebze'de çarşı ihalesi

Kocaeli'nin Gebze ilçesinin merkezinde yapımı süren 42 bin metre karelik kent meydanı projesinde yer alan 12 iş yerinin ihalesi yapılıyor.

Gebze Belediyesi tarafından yaptırılan kent meydanı projesinde yer alan 12 iş yerinin ihalesi belediye encümen salonunda yapılacak. 20 Kasım perşembe günü gerçekleştirilecek ihale saat 14:30'da yapılacak. Her biri 260 metre kare olan iş yerlerinin muhammen bedeli 1 milyon 616 bin YTL. Açık arttırma usulü ile yapılacak olan ihaleyi kazananlar, bedelin yüzde 50'sini peşin, kalanını iki eşit taksitte ödeyebilecekler.

Dükkanlar, sahiplerine 15 Nisan'da teslim edilecek. 42 dönümlük alan üzerine kurulu kent meydanında müze, nikah sarayı, 600 kişilik konferans ve tiyatro salonları, restoranlar, 400 araçlık kapalı otopark, belediye temsil birimleri gibi yapıların yanı sıra, yeşil alanlar, süs havuzları ve yürüyüş yolları yer alacak.

AK Çarşı dükkanlarının satışı sayesinde Gebze Belediyesi'nin kendi imkanlarıyla yürüttüğü kent meydanı projesinin kendi kendini finanse edeceğini söyleyen Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, "Burası Anadolu yakasının en büyük merkezlerinden biri olacak. Bizler, var gücümüzle Gebze'nin yükselişi için çalışıyoruz. AK Çarşı dükkanları öyle küçük, basit dükkanlar değildir. Muazzam, iki ayrı girişi olan, şahane mağazalardır. Türkiye'nin dört bir yanından yatırımcıları, Gebze'nin kalbine çağırıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 23:17:49
Güncelleme :19 Kasım 2008 Çarşamba 23:22:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?