2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Gebze'de cirit coşkusu

Kocaeli'nin Gebze İlçe Belediyesi tarafından bu yıl 5.'si düzenlenen Cirit Şenlikleri büyük ilgi gördü. Türk sinemasının emektar oyuncularından 'Malkoçoğlu' lakaplı Cüneyt Arkın ile Yılmaz Köksal da şenliklerde bir süre at bindi. 

Gebze Belediyesi tarafından bu yıl 5.'si düzenlenen Cirit Şenlikleri, Beylikbağı Mahallesi eski cephanelik olarak bilinen alanda yapıldı. Binlerce kişinin izlediği cirit gösterilerine Erzurum, Erzincan, Kars ve Bayburt illerinden atlı cirit takımları katıldı. Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, ünlü sinema oyuncusu Cüneyt Arkın ve Yılmaz Köksal birlikte at binerek, Gebze Belediyesi Mehteran Bölüğü eşliğinde cirit alanında bir süre dolaştı. Cüneyt Arkın, müsabakalardan önce cirit takımlarıyla birlikte cirit alanı üzerinde filmlerinde olduğu gibi dört nala at koşturarak mini bir gösteri yaptı. Cüneyt Arkın daha sonra, protokol tribününe geçerek müsabakaları izledi. 

Konuşmaların ardından Gebze Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde sahaya çıkan cirit takımları, ısınma turlarının ardından 2 kademe halinde birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Çok büyük kazaların yaşanmadığı müsabakalarda, cirit ustalarının yaptığı tehlikeli gösteriler izleyenlerden büyük alkış aldı. Cirit şenliği olumsuz hava şartları nedeniyle erken bitirilirken, yarışmalar sonunda 4 cirit takımı da berabere kaldı. Bütün takımlara kupa ve madalyaların yanı sıra çeşitli ödüller verildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 09:44:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?