30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Gebze'de fabrika yangını

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Dilovası beldesinde faaliyet gösteren ve küvet ile duş kabinleri üretimi yapan bir fabrikada yangın çıktı. Tamamen yanan fabrika kullanılmaz hale geldi.


Edinilen bilgiye göre, Dilovası beldesi Tavşanlı köyü Eski Bağdat Yolu üzerinde faaliyet gösteren ve küvet ile duş kabinleri üretimi yapan Sanicor isimli fabrikada, akşam saatlerinde mesai saati bitiminin ardından yangın çıktı. İlk belirlemelere göre yangın, Türkiye'yi etkisi altına alan Afrika sıcaklarının etkisiyle, küvet yapımında kullanılan bir kimyasal madde olan polyesterlerin, aşırı ısınarak alev alması sonucu çıktı.

 Alevlerin diğer kimyasallara ve içeride bulunan patlayıcı maddelere sıçramasıyla, fabrika içinde büyük patlamalar oldu ve yangın kısa sürede bütün fabrikayı sardı.Yangına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı çok sayıda itfaiye ekibi ile çevre fabrikaların itfaiye ekipleri hemen müdahale etti. Polyesterlerin alev alev yandığı ve yoğun bir dumanın gökyüzünü kapladığı yangına itfaiye ekipleri müdahale ederken güç anlar yaşadı.

Gökyüzünü kaplayan yoğun kara duman ise, kilometrelerce uzaklıktan bile rahatlıkla görüldü. Görgü tanıkları, yangından önce büyük bir patlamanın olduğunu, ardından çıkan yangının kısa sürede fabrikayı sardığını söyledi.


Yangının mesai saati bitiminde çıkması nedeniyle ölen ya da yaralanan olmazken, sadece bir itfaiye eri zehirli dumandan etkilendi. Yangın sırasında fabrikada sadece bekçilerin olduğu ve çok büyük maddi zarar meydana gelen fabrikanın ise sigortalı olduğu öğrenildi. Yaklaşık 20 yıllık bir geçmişe sahip olan fabrikanın, ürettiği küvet ve duş kabinlerini başta Türkiye'de iç pazara sunduğu ve Almanya, İtalya, İngiltere gibi ülkelere de ihraç ettiği bildirildi.
Yangınla ilgili çok yönlü soruşturmaya ise devam ediliyor.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 23:36:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?